USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заступник Генпрокурора заявив про відставку

15 Лютого 2016 10:42
Заступник генерального прокурора Віталій Касько заявив про відставку. Про це він заявив під час брифінгу в Києві 15 лютого, - інформує УТ.

Причиною свого звільнення Касько назвав те, що Віктор Шокін забрав інструменти для розслідувань і реформування прокуратури. З його слів, в органах прокуратури панують корупція і кругова порука, а намагання щось змінити переслідуються.

Заступник Шокіна також додав, що свою відставку він узгодив з міжнародними партнерами. Водночас Генпрокурор Віктор Шокін ще не в курсі відставки свого підопічного, Касько пообіцяв віднести йому рапорт одразу після брифінгу.

Раніше Касько заявляв, що Генеральний прокурор України Віктор Шокін вимагав від нього написати рапорт на звільнення. "Я сказав, що він мене не призначав, і я звільнятися з власної ініціативи не збираюся", - сказав заступник Генпрокурора.

Заступник генпрокурора Віталій Касько в ГПУ відповідає за міжнародну співпрацю. Вже протягом півтора року він веде діалог з європейськими партнерами про арешт і повернення в Україну активів, які були вкрадені чиновниками часів Віктора Януковича. У зоні відповідальності Каська також перебувають розслідування злочинів чиновників.

Нагадаємо, в січні Касько заявив, що Шокін не відпустив його у складі української делегації до Вашингтону на офіційні перемовини щодо питання продовження співробітництва з повернення активів високопосадовців, обмін досвідом між українською Генінспекцією з внутрішніх розслідувань і безпеки Генпрокуратури та аналогічною структурою США, а також реформування прокуратури.

Зі слів народного депутата Світлани Заліщук, це вже п’ята відмова Каську брати участь у відрядженнях, куди його запрошують європейські та американські колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
не пацик Показати IP 15 Лютого 2016 10:49
Треба в Украіні ввести дуелі ! інакше ми тих бариг які вже 25 років при владі небозбудемся. Бережи себе Віталій ці с*ки що хоч можут зробити.
ЮРИСТ Показати IP 15 Лютого 2016 11:02
КЛАСНА МОДА,ВСІ КОРУПЦІОНЕРИ, ВСІ КРАДУТЬ ВСІ ЗЛОДІЇ, А коли питають хто конкретно скільки коли де!!???Ніхто нічого неможе відповісти..Коли ми станемо європейцями.!!??Бо ці всі заяви ідуть до Європи а вони їх розуміють буквально.Однак, вони жодним чином не вплинуть на депутатів прокурорів суддів митників..а вот нам, стане гірше жити бо Європа не дасть грошей. Результат невиплата ЗП пенсій інфляція девальвавція.Але копупціоерам пофіг бо їх ЗП не цікаватиь і взятки вони беруть в доларах.
Дядько до ЮРИСТ Показати IP 15 Лютого 2016 14:28
Нє, ну Абрамавічус одного ж назвав, але мабуть через те, що він не українець. Українці, йдучи з посад через неможливість працювати в умовах тотальної корупції, вважають за краще не фамільярнічати і в подробиці не вдаватись. Все це мені схоже на таку собі позицію страуса, після індюшиного лементу.
не пацик Показати IP 15 Лютого 2016 11:21
любі друзі 2 ригошоколадні. дальше все по сценарію 2004-2005 років
Волинянин Показати IP 15 Лютого 2016 22:53
яке ж воно хитрож**е засмерділо смаленим і перше вискочило щоб першому назад вскочити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus