USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Віталій Касько: Генпрокуратура – найбільш корумпована структура

16 Грудня 2016 09:01
Провести реформування Генпрокуратури буде можливо тільки при наявності політичної волі і людей з боку.

Про це заявив колишній заступник генпрокурора Віталій Касько в програмі "Велике інтерв'ю" з Євгеном Кисельовим, - пише newsone.ua.

Нагадаємо, у лютому 2016 року Касько подав Шокіну рапорт про звільнення з Генеральної прокуратури. За його словами, "останньою краплею стало черговий перерозподіл обов'язків в ГПУ".

"Шокін забрав у мене всі функції та інструменти. Вести і контролювати справи, в тому числі і справу" діамантових прокурорів", - сказав він.

Відповідаючи на запитання ведучого про причини такого вчинку, Касько заявив, що його звільнення відбулося через те, що ГПУ почав реальну боротьбу з корупцією.

"Ми почали справжню боротьбу з корупцією, і це не сподобалося самій системі прокуратури. Ця система є самодостатньою і захищає сама себе. Відповідно, нікому з топ керівників не сподобалося, що можуть з'явитися кримінальні справи проти високопосадовців прокурорів, що люди з оточення Генерального прокурора можуть залучатися до відповідальності. Тому система відреагувала відповідним чином ", - розповів Касько.

"Генпрокуратура - структура дуже централізована, дуже корумпована. Вона може діяти самостійно і навіть реагувати на ризики, які загрожують її існуванню. Звичайно, влада нею керує, проте тут діють обидва чинники. Владі дуже корисно мати таку прокуратуру, яка є централізованою і готова до виконання будь-яких завдань. А прокуратурі, своєю чергою, дуже вигідно, що влада не звертає уваги на ту корупцію, яка існує в самій прокуратурі.

Тобто це такий собі "договір без слів". Кожен знає, хто і чим займається, але і влада, і прокуратура стають застарілими. Це замкнене коло, яке існувало завжди. Для проведення реформи необхідна політична воля і люди з боку. Самою прокуратурою, яка корумпована, реформування проводитися не буде", - заявив політик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лис М. Показати IP 16 Грудня 2016 09:20
Владі дуже корисно мати таку прокуратуру, яка є централізованою і готова до виконання будь-яких завдань - виключно на користь діючої влади , а не на дотримання законності в державі ...!!! Подивіться як на "свою" зарплату живуть прокурори і їх заступники ???
Гордійчук Іван до Лис М. Показати IP 16 Грудня 2016 10:03
Та ви слухайте тих говорунів...яка боротьба він був 2 роки заступникому генпрокурора і повернув державі вкраденийх 8700 грн.!!?????Де крім діамантового прокурора, якого доречі Сакваралідзе затримував а не Касько якісь результати роботи цих недолугих працівників...
петро Показати IP 16 Грудня 2016 09:59
Це структура яка кришує 25 років усе скотство злодійської влади. Це найбільше зло нашої країни цей вірус паразитує на українському народі. Партії це умовні назви бадитських угрупувань котрі приходять та ідуть вони усі однакові. Генпрокуратура це вірус СНІД України це паразити.
Анонім Показати IP 16 Грудня 2016 12:34
мене білше цікавить,що конкретно робиться збоку президента,генпрокурора, верховної ради, кабміну, щоб змінити ситуцію в прокуратурі, а те, що там відбувалось і зараз відбувається, всі й так знають
до Анонім Показати IP 16 Грудня 2016 16:17
з боку .... не робиться нічого!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus