USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Заступника міністра оборони затримали за розтрату 150 мільйонів

11 Жовтня 2017 15:35
Розтрата становить майже 150 мільйонів гривень.

Як повідомляє НАБУ, затримали двох посадовців Міноборони.

«11 жовтня 2017 року детективи Бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у причетності до злочину затримали двох осіб: заступника Міністра оборони України (МОУ) та директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства», — йдеться в повідомленні Антикорупційного бюро.

Посадовців Міноборони підозрюють у закупівлі пального для армії за завищеними цінами і можливих «відкатах».

«Відповідно до даних досудового розслідування, упродовж червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти, замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн», — повідомляє НАБУ.

Зараз вирішується питання про повідомлення про підозру, обрання щодо затриманих запобіжного заходу та встановлення інших співучасників.

Як повідомила «Українська правда» з посиланням на неназвані джерела у правоохоронних органах в рамках розслідування про розтрату 149 мільйонів гривень у Міністерві оборони були затримані генерал-лейтенант Ігор Павловський і директор Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич.

На сайті Міноборони вказано, що Павловський був призначений застпником міністра 8 квітня 2015 року, а 23 серпня 2015 року отримав військове звання генерал-лейтенанта.

Раніше у прес-службі НАБУ повідомили, що затриманий був заступник міністра оборони Степана Полторака та директор Департаменту держзакупівель, однак їхні прізвища не називалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 11 Жовтня 2017 16:34
вообще не удивительно.
Олег Показати IP 11 Жовтня 2017 18:58
1 млн застави і справа закрита. Слава Україні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus