USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Затримка зарплати та відсутність надбавок за лікування хворих на COVID-19: «крик душі» волинського лікаря

26 Жовтня 2020 07:00
Лікар-анестезіолог КНП «Локачинська ЦРЛ» Богдан Познякевич висловив незадоволення щодо ситуації у медичній сфері на Волині та й у всій Україні загалом. Зокрема, він розкритикував усі обіцянки уряду щодо виплати надбавок медикам.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Колеги, прошу вас відгукніться! Цікаво, у кого склалась подібна ситуація. Звісно, обурення спровоковане тривалими обіцянками та відсутністю дій щодо їх втілення. Особливо щедрими вони лунають напередодні виборів (не важливо яких).

Ось, наприклад, свіжі:

1) Пообіцяли медикам до кінця вересня 2020 р. виплатити надбавку до зарплати. Факт – НЕ заплатили досі, ба більше – затримали зарплату.

2) Пообіцяли платити 300% окладу за лікування пацієнтів COVID-19. Факт – хворих з COVID-19 лікуємо (до підтвердження ПЛР-тесту), гроші НЕ платять.

Оплачують 300% лиш в ЗОЗ, які офіційно лікують пацієнтів з COVID-19.

Переконався, що постійні звертання до керівництва закладу результату не приносять, бо воно заручник ситуації тотального недофінансування, яке триває десятки років.

Органи місцевого самоврядування взагалі не розуміють суті проблеми – пропіарились на купівлі китайського наркозно-дихального апарата (стоїть пилюкою припадає). А от гастроскоп, за який благають з року в рік і на який працівники лікарні виявили ініціативу та зібрали частину власних коштів, ніхто так і не придбав.

Депутат-мажоритарник останній раз спілкувався з колективом перед минулими виборами.

Черговий УРЯД з року в рік оцінює працю медиків «достойно». Щоб вам було зрозуміліше, поясню: медична сестра, яка лише почала працювати, отримує оклад 3 048 грн + доплату до МІНІМАЛКИ, а лікар – 4 141 грн + доплату до МІНІМАЛКИ.

Нагадайте, у кого в цій країні МІНІМАЛКА? За які заслуги перед Україною у медиків мізерні зарплати? Це прямо і безпосередньо мотивує шукати альтернативу і залишити справу, якій хотів присвятити життя».

Хто ж тоді лікуватиме українців через 10 років?

Таке враження ніби це далекоглядні дії по зменшенню чисельності населення", – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лікар Показати IP 26 Жовтня 2020 07:25
Це не «незадоволення медичною спільнотою», це позиція медичної спільноти
Медична спільнота Во Показати IP 26 Жовтня 2020 08:00
За всіх медиків не розписуйся - керівництво ж винувате!
Петро до Медична спільнота Во Показати IP 26 Жовтня 2020 10:18
Дивись глибше - "рехформатори" з "переможними рехформами", а ЗЕлепуха тільки продовжувач "другого етапу медреХформи".. Це ще не використовуються "госпітальні округи", а госпіталізують в ЦРЛ з правами ФАПів
Богдан до Медична спільнота Во Показати IP 26 Жовтня 2020 14:31
Ти щось не зрозумів
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2020 08:31
Ковідне кидалово !
Як вчив БАБ Показати IP 26 Жовтня 2020 11:39
Навіщо купляти завод, якщо можна купити його директора? Влада, щоб повернути медреформу, купила головних лікарів - директорів, давши їм можливість безкарно красти (самим собі премії виписувати без обмежень). І ось результати.
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2020 11:47
Коли в Італії та Іспанії була перша хвиля ковіду, лікарі масово не звільнялися,не йшли в відпустки,не брали липові лікарняні, а працювали до синяків на обличчі від маски, і ніхто не писав про підвищення зарплати,а в нас нічого не хочуть робити тільки гроші отримувати....а в медичний вуз конкурс-не вистачає місць, всі лікарями хочуть стати,таке враження, що вони думають, що лікар-це вдягнув халата і пий каву цілий день...звичайно, є і у нас справжні лікарі, для яких клятва гіпократа не пусті слова, але-це одиниці...
Тем лучанин до Лучанин Показати IP 27 Жовтня 2020 00:36
А те, що в них заробітна плата і так вища, ти до уваги не береш, дятле? І доплати медичному персоналу почали виплачувати відразу, а у випадку захворювання- ще досить суттєву компенсацію! і клятву Гіппократа ти 100% не читав...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus