USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Затвердили бюджет Волинської області на 2017 рік

2 Лютого 2017 20:45
Депутати обласної ради затвердили проект бюджету області на 2017 рік. Серед змін – виділення коштів на перинатальний центр, як і обіцяв голова обласної ради.

Бюджет Волині затвердили депутати під час засідання 10 чергової сесії обласної ради, 2 лютого.

Доходи обласного бюджету на 2017 рік визначили у сумі 4,814 мільярда гривень, у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету 4,703 мільярда, доходи спеціального фонду обласного бюджету 110,492 мільйона гривень.

Видатки обласного бюджету за головними розпорядниками коштів обласного бюджету та бюджетними програмами затвердили у сумі 4,810 мільярда гривень.

Профіцит загального фонду обласного бюджету затвердили у сумі 2,274 мільйона гривень, дефіцит спеціального фонду обласного бюджету - у сумі 2,274 мільйона гривень.

Голова бюджетної комісії Андрій Турак зачитав узгоджені позиції керівників усіх фракцій щодо проекту обласного бюджету.

Йшлося про зміни обсягів фінансового ресурсу для окремих розпорядників коштів. Зокрема, скоротили частину видатків, передбачених за певними програмами, за якими торік не освоїли усі кошти.

Так, рекомендовано збільшити видатки обласній раді на реалізацію Обласної програми розвитку медіа-простору Волині та реалізації державної інформаційної політики на 2016 – 2020 роки на 70 тисяч гривень. Разом з тим, рекомендовано зменшити видатки на виконання заходів цієї ж програми відділу інформаційної політики ОДА, виділивши державній владі 250 тисяч гривень.

Комісія запропонувала зменшити асигнування для обласної програми розвитку культури в частині відзначення державних свят і передбачити на ці цілі 50 тисяч гривень, а також на програму розвитку громадянського суспільства і виділити на реалізацію її заходів в 2017 році 150 тисяч гривень. Фінансування ФСТ передбачили тільки на перший квартал цього року.

Депутати збільшили видатки на програму «Волинькард» і додали на реалізацію заходів 1 мільйон гривень. На 2 мільйони збільшили видатки програми «Власний дім».

Власне, після коригування проекту бюджету вивільнили 12,690 мільйона гривень. 10 мільйонів з цих коштів вирішили спрямувати на будівництво перинатального центру. А 2,5 мільйона виділили на завершення ремонту лялькового театру та на перенесення експозиції для Музею волинської ікони. Кошти, які залишилися, спрямують на ремонт обласної інфекційної лікарні.

Нагадаємо, в листопаді минулого року голова облради Ігор Палиця відвідав будівельний майданчик перинатального центру і пообіцяв виділити на перший квартал 2017 року 10 мільйонів гривень.

Крім того, він тоді ж зазначив, що обласний перинатальний центр має бути зданий в експлуатацію вже цього року. З цією метою у грудні волинські депутати звернулися до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням передбачити кошти на добудову Волинського перинатального центру в 2017 році. Якщо ж держава це проігнорує, обласна рада закладе необхідні кошти в обласний бюджет.

В цьому центрі медики мають рятувати породіль з патологіями, недоношених дітей з критично малою вагою чи вадами. На добудову і здачу цього об’єкту треба близько 95 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
валя Показати IP 2 Лютого 2017 21:36
а то нічого, що поняття бюджету області та обласного бюджету абсолютно різні, та ще й на сотні мільйонів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus