USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Завдання номер один – вивести команду до Прем’єр-ліги», – головний тренер «Волині»

22 Березня 2019 08:00
Напередодні відновлення сезону головний тренер «Волині» Андрій Тлумак розповів про тренування у Туреччині, підготовку до чемпіонату, новачків команди та плани на майбутнє. Спілкувалася з головним тренером прес-служба ФК «Волинь».

Андрію Богдановичу, вітаємо вас із поверненням! Два тижні роботи, п’ять матчів. Як команда попрацювала і з яким настроєм повернулася додому?

Дуже непогано попрацювали, виконали все, що запланували, однак усі відповіді на наші з вами запитання покаже сезон. Це все, що ми робили – для того, аби показати себе в чемпіонаті. Найголовніші матчі для нас – чемпіонат України, і нам потрібні там перемоги. Ми, звичайно ж, відпрацьовували там різні тактичні моменти, і функціональні, і намагалися грати матчі на навантаженні. Збори були нелегкими, але все, що ми запланували, ми зробили. Тому перші відповіді на конкретні запитання ми будемо мати уже 23 березня.

У січні команда працювала більше над фізикою, потім – над тактикою. Чи достатньо було цих усіх зборів для того, аби добре підготуватися до чемпіонату?

Часу було достатньо. Ми можемо зараз багато розповідати, що ми робили на зборах, однак усі відповіді будуть в першому матчі. Тому запрошую всіх прийти, адже, мабуть, Луцьк засумував без футболу. Зима – це період не досить веселий для футболістів, тому що треба багато бігати, і ви правильно сказали, що на першому зборі ми працювали над функціональною готовністю, багато набігували і настрибували, тому, можливо, це для футболістів не так цікаво. У Туреччині ми більше працювали з м’ячем, але все одно тримали навантаження. А зараз у нас такі два з половиною місяці, коли ми мусимо це все віддати і показати, над чим ми працювали.

Уже не один футболіст «Волині» казав, що чим швидше хоче офіційних матчів. Чи це так насправді?

Для футболіста це найкращий час, коли ти працюєш від матчу до матчу – відновлення, гра, тренування. У нас немає прохідних матчів, тому що всі розуміють, які перед нами стоять завдання. Уболівальники також приходять, підтримують нас, і розуміють, що нам потрібно. І ми для цього працюємо. І наші збори показують, що футболісти дуже хочуть виконати своє завдання.

Як оціните суперників з білоруської Прем’єр-ліги? Чи можна якось порівняти з клубами Першої ліги України?

Якщо порівнювати в загальному, то рівень там сильніший, але якщо рахувати ті команди, які у нас хочуть підвищитися у класі, то десь такі самі. І ми на фоні тих команд виглядали досить непогано, створювали чимало моментів. Десь нам, можливо, не вистачило реалізації, але якщо в загальному взяти матчі, то ми виглядали проти них дуже непогано.

Чи вдалося на зборах роздивитися для команди якихось новачків?

З тих, що будемо співпрацювати – Олександр Маткобожик та Анатолій Ульянов. Це досить кваліфіковані футболісти, і якщо вони будуть так працювати і з таким бажанням ставитися до футболу, то «Волині» вони однозначно допоможуть.

На другому зборі ви відсвяткували ювілей – 40 років! Що найголовніше можете виділити із своєї тренерської кар’єри і чого хочете досягти?

Щось виділити з кар’єри поки що не можна – я працював у юнацьких, молодіжних командах, помічником у головній команді «Карпат», однак це все були другорядні ролі. Тут зараз я працюю як головний тренер, і найголовніше на сьогоднішній день – це вивести луцьку команду до Прем’єр-ліги. Глобальних завдань багато, і у кожного вони свої, тому я не буду озвучувати їх, але завдання номер один на сьогодні – це вивести «Волинь» до Прем’єр-ліги.

Що для вас головне як для тренера?

Порядність у всіх відношеннях – як людських, так і професійних.

Як ви вже казали – раніше ви багато працювали із молодими футболістами? І цього разу в Туреччину їздили наші гравці з «Волині» U-19. Як вони себе проявили?

Я дуже задоволений молодими футболістами. Звичайно, їм ще трохи ранувато виконувати ті завдання, які перед нами стоять, але в загальному це має бути в їхній кар’єрі хорошим поштовхом, тому що вони подивилися, що вони можуть працювати з такими футболістами, як Сімінін, Кожанов, Цюпа, Волошинович, Западня. Якщо вони зроблять правильні висновки з цих зборів, я думаю, вони можуть вирости у хороших футболістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 26 Березня 2019 00:26
До премєр ліги Волинської області.Клуб без фінансів-аматори і не більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus