USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Завдяки сміливим водіям з Волині вдалося евакуювати мешканців Чернігівщини

2 Квітня 2022 21:57
Близько 200 мешканців Чернігівської області, серед яких чимало дітей, днями вдалося вивезти у безпечні райони. Це стало можливим у тому числі й завдяки водіям волинських протестантських церков, які постійно їздять такими рейсами, аби зберегти людські життя.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів депутат Луцької міської ради, пастор Церкви євангельських християн-баптистів «Луцька біблійна церква» Роман Кравчук.

«З початку воєнних дій команда сміливих водіїв об’єдналась, аби допомагати людям і евакуйовувати їх з територій, які зазнали агресії. В основному це водії протестантських церков. У Луцьку це зокрема «Дім Євангелія», «Луцька біблійна церква». Є в нашій групі водії з церков Нововолинська, Рівного та інших міст. Ми об’єднуємося в групи і вирушаємо в місця, звідки треба вивозити людей. Вчора евакуювали близько 200 людей з Чернігівської області, це була група з 22 автобусів. Серед тих, кого вдалося вивезти, – дуже багато дітей», – розповів він.

З його слів, з транспортом допомогли партнери з різних кінців світу. Зокрема, SOL Church зі США. Також до допомоги в організації поїздок долучаються представники місцевого бізнесу, волонтери, прихожани, аби допомогти з пальним чи в організації перевезень. Як зазначає Роман Кравчук, це уже 11 поїздка у зону бойових дій, звідки вдалося вивезти людей.
Загалом організація евакуації працює завдяки хорошій комунікації між регіонами. Усіх, кого потрібно вивезти у безпечне місце, спершу доправляють до місцевих храмів. Іноді ці люди живуть в таких населених пунктах, з якими немає прямого сполучення, тож людей привозять навіть річками на човнах. Згодом сюди приїжджає кортеж і забирає людей у безпечне місце.

«Ми знаємо про те, коли можна їхати, а коли ні. Нас оперативно повідомляють, скидають маршрут або карту. Таким чином в нас є гарна комунікація. Також ми співпрацюємо з офіційними каналами, але і на місцях ситуацію знають місцеві люди. Поїздки організовуються практично кожного тижня. Це не ініціатива якоїсь певної релігійної організації, ми всі разом об’єдналися, сподіваючись, що врятовуємо багато людей. І це дуже добре, що Луцьк включений в цю ініціативу», – зауважує Роман Кравчук.

Низка протестантських церков на Волині, у тому числі й у Луцьку, нині переформатували свою діяльність і переобладнали свої приміщення для прихистку вимушених переселенців.

«Ми приймаємо цих людей, годуємо, доглядаємо. Якщо вони вирішують їхати далі, ми їх веземо за кордон, де маємо партнерів, які їх там розміщують. Є ціла напрацьована система. Ми постійно комунікуємо з партнерами за кордоном. Якщо хочуть перечекати військові дії тут, то ми опікуємось ними у нас. Наші церкви, недільні школи трансформовані в мініготелі, хтось з переселенців поселяється у сім’ях», – додає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 2 Квітня 2022 22:23
Молодці!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus