USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завдяки лісу бюджет отримав 10 мільйонів

19 Березня 2013 08:40
За сезон заготівлі дикоростучої лісової продукції у 2012 році до місцевих бюджетів надійшло 9,7 мільйона гривень, що на півмільйона менше від показників аналогічного періоду минулого року. Надходження податку з доходів фізичних осіб від заготівлі лісової продукції - 7,9 мільйона гривень, 87% отриманих коштів - від сплати ПДВ в процесі заготівлі ягід чорниць.

Такі цифри озвучив під час засідання постійнодіючої комісії з організації державного контролю за заготівлею другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань Андрій Тимейчук - перший заступник голови Державної податкової служби у Волинській області.

За інформацією податкової служби, у зв’язку зі зменшенням середньої заготівельної ціни на чорниці окремими заготівельниками, у Маневицькому районі бюджет недоотримав 76 тисяч гривень, у Старовижівському - 73 тисяч, в Ратнівському – 30 тисяч гривень.
«Враховуючи безпосередній вплив ціни заготівлі продукції на надходження ПДВ, необхідно посилити контроль райдержадміністраціями іншими контролюючими органами», - наголосив Тимейчук.

До слова, торік на Волині заготовили 3686 тонн лісової продукції, з яких 3269 тонн - чорниці, 164 тонни грибів лисичок, 43 тонни білих грибів, 180 тонн інших ягід та 150 тонн лісотехнічної сировини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus