USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завідувача сектору митного поста «Луцьк» засудили за хабарництво

1 Серпня 2016 16:01
Прокуратура Волинської області завершила досудове розслідування і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо завідувача сектором митного оформлення №1 митного поста «Луцьк». Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Митника обвинувачували у зловживанні впливом - прийнятті пропозиції та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України).

Перебуваючи в силу займаної посади у дружніх стосунках із працівниками Волинської митниці ДФС, 36-річний посадовець за грошову винагороду (100 доларів США за розмитнення кожного автомобіля з рибопродуктами) сприяв представнику підприємства-імпортера в "правильному" митному оформленні колегами товарів.

16 березня 2016 року представник підприємства сам передав митнику 200 доларів за розмитнення двох автомобілів із продукцією, а 13 квітня – попрохав свого знайомого передати посадовцю 400 доларів – уже за розмитнення 4 автомобілів.

Під час одержання другого "траншу" завідувача сектору і затримали "на гарячому" працівники прокуратури Волині спільно зі співробітниками УСБУ в області.

У ході досудового розслідування посадовець повністю визнав свою винуватість, щиро розкаявся у скоєному та активно сприяв розкриттю злочину.

Сьогодні Луцький міськрайонний суд визнав митника винним та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тисяч гривень).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Суддя Дред Показати IP 1 Серпня 2016 16:15
Ну дуже жорстокий вирок:)
Підприємець Дуб Показати IP 1 Серпня 2016 17:13
При затриманні посадовця грошових коштів у нього не виявили , з метою їх відшукання дали по морді брокеру, це також не допомогло , а так все як у кіно - альфа в масках , чоловік 30 правоохоронців і ніби хабар у 400 баксів .... Сором , раніше такого цирку не робили
Світлана Михайлівна до Підприємець Дуб Показати IP 1 Серпня 2016 18:30
Ти кому лапшу на вуха вішаєш ... невинний , розовий і пушистий ...
Водовоз Показати IP 1 Серпня 2016 17:20
Да пошли вы ... ,с такими судами,и приговорами!!!Судей расстрелять, задержаному десять лет,без права на обжалование!Только так,можна искоренить всю эту мразь,на теле народа Украины!Слава Украине!!!!!
Учень ПТУ Показати IP 1 Серпня 2016 17:22
"...Луцький міськрайонний суд визнав митника винним та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тисяч гривень). " Як в народі говорять , вот де собака зарита ... . З такими вироками корупцію поборемо років через 500... Г-А-Н-Ь-Б-А !!! Суддя на скільки піднявся ...???
нейтрал Показати IP 1 Серпня 2016 20:18
я повністю погоджуюсь з дописувачами.це нонсес за корупцію оштрафувати на пару сотень доларів.а майно перевірити а потрусити родичів.де НАБУ де наші патріоти прокурори чи депутати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus