USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Розкрадання на ремонті мосту: завод Порошенка купив в Росії деталей на 160 млн. Розслідування

25 Березня 2019 13:18
На третій рік війни з Росією український завод «Ленінська кузня», який тоді належить президенту України Петру Порошенку, під час будівництва Подільського-Воскресенського мосту закупив напряму з Росії металоконструкцій на кошти київського бюджету на суму 160 мільйонів гривень. Гроші завод президента отримав у якості підрядника від фірми-прокладки «Екобудтрейд».

Про це йдеться у розслідуванні ТСН.Тиждень.

Ремонтом мосту майже три роки займається така собі фірма-прокладка зі статутним капіталом у тисячу гривень «Екобудтрейд».

За останні два роки з бюджету Києва на комунальне підприємство перерахували 3 мільярди гривень, 2 з яких отримав «Екобудтрейд», зокрема, і на будівництво мосту.
Однак ці гроші були перенаправлені на Ленінську кузню, яка донедавна належала президенту України Петру Порошенку. І саме заводу чинного глави держави – прокладка «Екобудтрейд» перерахувала більше мільярда гривень, бо взяла її в субпідрядники.
Нещодавно президентська «Ленінська кузня» вже засвітилася у скандалі з «Укроборонпромом». Розслідування журналістів Bihus.info показало, як корупціонери прогнали через цей завод 70 мільйонів гривень, ховаючи сліди російських закупок.
Тож, отримавши гроші від «Екобудтрейду», перше, що мав зробити президентський завод – це придбати металоконструкції для з’їздів з Подільського мосту. І робить це не в Україні, а в Росії. На третій рік війни. Та ще й оперуючи при цьому коштами київської громади. Звичайно за паперами схема трохи хитріша.

У період від 31 липня до 28 грудня 2017 року «Ленінська кузня», яка ще тоді належала президенту, перерахувала 160 мільйонів підприємству «Євромост», власник якого – російський «Воронежстальмост». Але щоб так сильно не підставлятись, до ланцюга долучають португальську прокладку Facetaregia LDA, директор якої, чомусь з українським прізвищем Мисько. За контрактом між «Євромостом» та португальцями, сума поставки вже не 160 мільйонів, а 85. Хтось поклав собі в кишеню 75 мільйонів. А далі «нібито португальці», купують у «Воронежсталі» металоконструкції.
Окрім цього, згідно вантажно-митній декларації, металоконструкції приїхали на «Ленінську кузню» просто з Російської Федерації. Ось чітко це вказано – відправник «Воронежсталь», Росія, отримувач – їхнє же підприємство в Україні «Євромост», на яке «Ленінська кузня» президента відправила 160 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Упс! Показати IP 25 Березня 2019 12:41
Та це ж просто гідра корупції...
А дзуськи! до Упс! Показати IP 25 Березня 2019 15:02
Та нє ,то просто заздрісники пашталякають..частку хочуть..
Активіст Показати IP 25 Березня 2019 14:17
Слава Україні!
Анатоль_ до Активіст Показати IP 25 Березня 2019 16:34
Героям слава!
Тор Показати IP 25 Березня 2019 15:41
коментар було видалено
Тору Показати IP 25 Березня 2019 17:40
Мочи Манту, мочи пороха
хехъ Показати IP 28 Березня 2019 07:25
Хех. Нашли самого воровитого, нашли крайнего? Все такие, до единого. Неумех там нет. Аминь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus