USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Завтра нововолинські шахтарі зустрінуться з Міністром

12 Січня 2015 09:47
Волинські гірники сподіваються на позитивне вирішення своїх проблем під час багатосторонньої зустрічі.

На 13 січня запланована зустріч Міністра енергетики і вугільної промисловості Володимира Демчишина, голови Волинської ОДА, міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова, профспілкового комітету гірників та представників трудового колективу ДП «Волиньвугілля».

Про це повідомив голова ОДА Володимир Гунчик під час оперативної наради сьогодні, 12 січня.

З його слів, ця нарада зменшить градус напруги в середовищі гірників. Нагадаємо, волинські шахтарі добиваються, аби на Волині не закривали діючі шахти і не припиняли будівництво нової шахти. Інакше в місті гірників на Волині може статися соціальний вибух, коли чимало людей залишаться без роботи.

Шахтарі вже кілька разів перекривали дороги, влаштовували мітинги. Згодом вони домовилися до «походу на Київ» - спланованої акції, спрямованої на привернення уваги до проблеми.

Володимир Гунчик повідомив, що на завтра призначена зустріч з Міністром, про що вже домовилися з його заступником.

Крім того, він повідомив, що вже направив листи до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради України з пропозицією відновити діяльність зони пріоритетного розвитку в Нововолинську. Він переконував, що в направлених матеріалах «аргументовано викладені основні бачення, вкладені посилання на аналогічні зони пріоритетного розвитку в Польщі і розміщена мотивація такого рішення: що нам це дасть».

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Уряд віддав перевагу вугіллю з ПАР, а не львівсько-волинським шахтам, мовляв, до волинського вугілля є претензії щодо низької якості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Штефан, Луцьк Показати IP 12 Січня 2015 11:55
Цікаво, а волинські шахтарі і у Києві так питимуть пиво та оковиту, як у Нововолинську чи тільки пиво?
Анатоль до Штефан, Луцьк Показати IP 12 Січня 2015 12:01
Тобi не наллють, не хвилюйся
Корiнний лучанин Показати IP 12 Січня 2015 11:58
Респект нардепу Iгорю Гузю та меру Вiктору Сапожнiкову за турботу про долю шахтарiв!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus