USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.93

Завтра вартість проїзду у луцькому транспорті зросте

3 Листопада 2009 09:57
Із завтрашнього дня вартість проїзду у луцьких тролейбусах становитиме 1 гривню, а у маршрутках – 2 гривні. Про це у коментарі «Волинським новинам» 3 листопада розповів директор Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патракеєв.
Костянтин Патракеєв зауважив, що сьогодні відбудеться публікація цієї інформації у газеті «Волинь», а завтра тариф вступить у дію. Він додав, що вартість проїзду буде однаковою, як у маршрутках луцького тролейбусного депо, так і у приватних перевізників. Він зазначив, що приватні перевізники подали свої пропозиції на підвищення тарифу на проїду навіть раніше за представників Луцького підприємства електротранспорту. Проте він підтвердив, що громадських слухань, на котрих лучани могли б обговорити оптимізацію тарифу, не було проведено.
Він розповів, що не лише Луцьке підприємство електротранспорту несе збитки, але й приватні перевізники, котрі теж узяли машини у лізинг чи кредит, до того ж змінився й курс долара США. А на тролейбусників вплинув ще й ріст мінімальної заробітної платні.
Патракеєв розповів, що у лізинг Луцьке підприємство електротранспорту узяло 47 автобусів. 41 машину – без прив’язки до курсу долара. Проте, щомісяця доводиться виплачувати, згідно з лізинговим договором 330 тисяч гривень. А за несвоєчасну виплату «набігають» відсотки. Нагадаємо, що луцьке депо наразі заборгувало за лізинг 1 мільйон гривень. Всього за 5 років лізингу потрібно виплатити 14 мільйонів гривень.
Він додав, що наразі символічної плати із пільговиків збирати не будуть, мовляв, на підприємстві не обговорювали цього питання. Чи воно було предметом розгляду інших інстанцій, Костянтин Патракеєв не знає. Щодо невикористаних під час страйку проїзних квитків, то, за його словами, вони будуть діяти до 18 листопада і додав, що ця інформація донесена до кондукторів транспортних засобів. Нагадаймо, що місячний проїзний квиток для подорожі автобусом і тролейбусом вартуватиме 120 гривень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Ангеліна Показати IP 3 Листопада 2009 10:07
Цікаво... Бензин суттєво не подорожчав. Їздити в переповнених маршрутках іноді доводиться на "одній нозі". За що ми маємо платити дві гривні!!!!!!!!!!!!
Реаліст Показати IP 3 Листопада 2009 10:15
Гади вони всі. Дурять, що нема прибутків. Хай би КРУ перевірила цих власників. Але в нас чим гірше звичайним людям, ти більше "допомагає" влада. Зарплати не платять, а кому платять - не піднімають, а вони на долар дивляться. Коли той долар виріс? На весну бензин підросте, то проїзд стане 3 гривні? Я проти категорично
Куратор Показати IP 3 Листопада 2009 11:16
Та всі проти. Тільки хто нас, простих людей, питає? А на весну ціни навряд чи зростуть, там же міські вибори будуть. Хіба наш мер буде робити собі таку негативну рекламу? Він же певно ще хоче разок покерувати....
За Шибу Показати IP 3 Листопада 2009 14:29
Голосуйте за Шибу будете платити по 3 грн. за проїзд.
Dik Показати IP 3 Листопада 2009 15:03
шибу геть, накерувався, досить знущатись з лучан.
Реаліст Показати IP 3 Листопада 2009 17:17
Гади - Шиба і команда шибеників... Діагноз - патологічне бажання красти,як через депо,так і через жеки.
Хохма Показати IP 3 Листопада 2009 18:03
Народ, а чому ми так на кухні сердимось? Хто голосував за Шибу? Жіночки, привітання з 8-м березня на передодні виборів від сподобалось? Коли минулої зими тепло відключили як дружно ми захищали свої інтереси? Коли Шиба до сьогоднішнього дня за незясованими обставинами (ціль поїздки, хто був поряд і т.д.) збив хлопців на смерть що МИ сказали? Коли майно і земля за безцінь роздаються що ми робимо? НІЧОГО! Ну то чого хочемо?
Valentyna Показати IP 3 Листопада 2009 18:51
Повторюю: треба, щоб платили всі, в тому числі пільговики, хай половину. Все одно кондуктори працюють в тролейбусах, 15-ках і дев"ятках. А от що стосується маршруток, то питання цікаве. Хто перевіряв їх справжню виручку? Коли вони видавали квитки? тут резерви, а не в підвищенні до 2 і вище грн.!
TFA Показати IP 3 Листопада 2009 20:51
Якби не лізинг автобусів ЛПЕ, то цих замутів не було б. "Подякувати" треба ще Кубіцькому
alex Показати IP 3 Листопада 2009 23:16
Хоча і не по темі. Але, коли почали говорити про Шибу, то варто згадати ремонт доріг, продану за безцінь в минулому році резервну мазуту і т.д. Друга сторона медалі: привітання з 8-Березням, Днем міста, косіння трави і т.д. - це все показуха.
alex Показати IP 4 Листопада 2009 09:18
Твій улюблений Шиба так відремонтував тротуар на Конякіна біля "Салюту", що можна ноги поламати. Тупо вкрали гроші, поробили ями для болота і так покинули вже як рік.
лучанин Показати IP 4 Листопада 2009 09:38
А як ремонтують дороги? Наприклад на вул. Д.Галицького: розкопали вулицю, накидали щебню, піску, старих бордюр на проїзну частину і тротуари - і покинули все це на місяць. Невже не можна одразу непотрібні матеріали прибрати? Чи веде міськрада нагляд за цим будівництвом?
Юстас Показати IP 4 Листопада 2009 10:29
Коли тендери будуть прозорі й чесні, тоді й буде справедлива ціна за проїзд: це коли переможець визначається за кращим технічним станом маршруток і оптимальною ціною за квиток, а не найбільшим хабарем за маршрут. Винен не тільки Шиба, винна вся корумпована правоохоронна влада, "кращі" представники якої або їх родичі і є власниками маршруток.
MassimoUA Показати IP 12 Листопада 2009 14:18
Неадекват повний. Дві гривні - це реально дорого, бідні студенти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus