USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Завищені ціни, неліцензійний товар та «ліва» каса – реалії волинського бізнесу

16 Липня 2014 09:40
Працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Волинській області за шість місяців 2014 року 88 разів перевірили представників бізнесу, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, повідомили у прес-службі відомства.

Як наслідок, фахівці виявили 169 порушень чинного законодавства.

Зокрема, зафіксували 21 випадок, коли підприємці в роздріб торгували алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензій.

Також не всі представники підприємництва дотримуються умов цінової політики і продають тютюнові вироби за завищеними цінами. Таких порушень виявили 24. Але ще більше, а це 31 раз фіксували фахівці Міндоходів випадки, коли підприємці торгували оковитою за цінами, нижчими за встановлені мінімальні ціни.

Аби мати більший зиск, волинські підприємці у 13 встановлених випадках зберігали та реалізували алкоголь, тютюнові виробиз підробленими марками акцизного податку або без таких марок. В крамницях, а це - 20 встановлених випадків, алкогольні напої реалізували на розлив, хоч самі торгівці не мали оформлених документів, які б підтверджували відповідний статус суб’єкта громадського харчування.

Не роблять честі деяким місцевим суб’єктам господарювання встановлені факти реалізації алкоголю та тютюну неповнолітнім. Ігноруючи законодавство, підприємці реалізували особами, які ще не досягли 18 років, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби. Відповідно – 2 та 1 факт реалізації.

Найбільш частими є порушення, які свідчать про те, що у волинських підприємців відсутні супровідні документи на алкогольну та тютюнову продукцію. Згадувані суб’єкти господарювання також не завжди застосовують РРО та не видають розрахункові документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus