USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Зберегти ліси від екокатастроф допоможе співпраця рятувальників України, Білорусі та Польщі

4 Грудня 2008 12:46
Волинські рятувальники спільно з білоруськими та польськими колегами працюють над запобіганням надзвичайних ситуацій у прикордонних територіях. Про це повідомляють 4 грудня «Волинські Новини».
 
У місті Брест республіки Білорусь 28-29 листопада представники Головного управління МНС України в Волинській області взяли участь у другій робочій зустрічі з партнерами  проекту «Удосконалення системи суспільної участі для запобігання і ліквідації екологічних катастроф у Єврорегіоні «Буг», що реалізується в рамках програми Добросусідства Польща – Україна – Білорусія ТАСІS INTERREG ІІІ.
Головним результатом проекту, за інформацією помічника начальника з питань взаємодії зі ЗМІ ГУ МНС у Волинській області Володимира Нестерова, повинно стати зменшення лісових та торфяних пожеж, підвищення рівня обізнаності населення з правилами пожежної безпеки та запобігання можливим екологічним катастрофам в Єврорегіоні «Буг». З цією метою у місті Брест за кошти Євросоюзу за два роки планується збудувати міжнародний волонтерський центр юних пожежників-рятівників «Єврорегіону «Буг», а на базі Брестського обласного управління МНС Республіки Білорусь – інформаційно-методичний центр для навчання населення та школярів регіону.
 
Робоча зустріч тривала два дні у місті Бресті. Протягом цього часу партнери-рятувальники трьох країн спільно опрацювали низку питань, важливих для успішної реалізації цього міжнародного проекту.
 
Окрім того, учасники конференції розробили пропозиції до головної «Програми співпраці громадських добровільних формувань, дитячих волонтерських організацій «Єврорегіону «Буг». Зокрема, заплановано й надалі проводити спільні конференції та семінари на території трьох країн для обміну досвідом із реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, участь дитячих команд ДЮП та Школи безпеки у спільних змаганнях, злетах та фестивалях, розробка різноманітних видів соціальної реклами, виготовлення та розповсюдження листівок із правилами безпеки життєдіяльності для запобігання екологічних катастроф у прибузьких територіях тощо.
 
Під час конференції сторони взяли активну участь в обговоренні структури власного веб-сайту юних пожежників-рятівників «Єврорегіону «Буг». Під час дискусії виникло чимало цікавих пропозицій і незабаром новий веб-ресурс стане доступним за адресою в інтернеті: www.spasatel.euroregion.info.
 
Учасники розробили і затвердили логотип проекту – на тлі вогнегасника зображено прапори Польщі, України та Білорусії (учасників проекту), а кленовий листок із краплиною чистої води символізує головну мету міжнародної співпраці в рамках цього проекту – збереження лісів від різноманітних екологічних катастроф, зокрема пожеж.
Для учасників проекту, партнерських та громадських організацій визначені конкретні завдання, спрямовані на висвітлення ходу реалізації проекту в засобах масової інформації, збір даних про екологічну ситуацію в регіоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus