USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Збірна України на останніх секундах вирвала перемогу в Люксембургу у відборі на Євро-2020

25 Березня 2019 23:42
Пропустивши першими, збірна України зуміла відігратися за кілька хвилин. Зокрема, у другому таймі, попри чисельні моменти, українці зуміли вирвати перемогу лише на останній хвилині – 1:2.

Матч відбувся 25 березня у Люксембурзі.

Перед матчем

У п’ятницю збірна України, попри стовідсотковий момент дебютанта Мораеса на останніх хвилинах, зіграла внічию з чинними чемпіонами Європи у першому матчі відбору на Євро-2020. Чи можна цей результат назвати несправедливим – навряд, адже саме португальці вважалися фаворитами, та й моментів біля воріт українців вони створили чимало. Однак збірна України продемонструвала хорошу організацію гри в захисті та здобула важливе очко в загальну скарбничку.

Однак сьогодні українцям мав протистояти суперник зовсім іншого рівня, ніж португальці – збірна Люксембургу, саме цю команду вважали повним андердогом нашої групи на початку відбору. Втім люксембуржці зуміли здивувати, обігравши у першому матчі Литву 2:1, що дозволило їм очолити групу після першого туру.

Щодо кадрової ситуації у збірній Україні, то тут варто було очікувати певної ротації, адже й суперник українцям сьогодні протистояв не найсильніший та й перед матчем стало відомо про травму Марлоса та Артема Кравця. Якщо Кравець поки не потрапляє до старту української збірної, то Марлос є ключовим гравцем у командних схемах Шевченка. Цілком імовірно, що місце українського бразильця мав зайняти Циганков, який заміняв Марлоса в матчі з Португалією.

Перед матчем головний тренер збірної України Андрій Шевченко відзначив, що у матчі проти Люксембурга важливо здобути перемогу, однак цю команду в жодному разі не можна недооцінювати, адже вона заслуговує поваги. Також Андрій Шевченко анонсував зміни в стартовому складі, однак по персоналіях називати не став, лише відзначивши, що футболісти атакувального плану виконали дуже багато роботи.

Перший тайм

Зі стартових хвилин Україна заволоділа ігровою та територіальною перевагою, натомість люксембуржці захищалися.

З кожною хвилиною українці все більше нагнітали біля воріт господарів, однак до серйозних моментів за перших 15 хвилин матчу не дійшло. На 18 хвилині зірна України увірвалася до штрафної люксембуржців, однак удар Циганкова заблокували захисники.

Збірна Люксембургу продовжувала вистроювати «барикади» поблизу своєї штрафної, а українцям, попри контроль м’яча, ніяк не вдавалося створювати серйозних моментів. Лише на 31 хвилині Малиновський заробив небезпечний стандарт поблизу штрафної, до м’яча підійшов Коноплянка, однак «кулястий» після його удару пролетів повз ворота.

А на 33 хвилині люксембуржці могли відкривати рахунок – удар після штрафного парирував П’ятов, а вже в наступній атаці збірна Люксембургу все ж відкрила рахунок: Олів’є Тілль прострелив, м’яч від Бутка відскочив до Тюрпеля, який відправив м’яч у пусті ворота – 1:0.

Українці чудово зреагували на забитий м’яч Люксембургу і відігралися на 40 хвилині: Зінченко віддав на Циганкова, а молодий вінгер проткнув «кулястого» між ніг голкіпера Люксембургу – 1:1.

З таким рахунком команди і пішли на перерву.

Другий тайм

Після перерви тренери вирішили не проводити заміни, тож команди вийшли на поле у тому ж складі.

Люксембуржці активніше розпочали другу половину зустрічі та подали три кутових поспіль. Зокрема, момент мав Венсан Тілль, однак пробив повз ворота П’ятова. Українці оговталися після стартового тиску люксембуржців та поступово перебирали гру під свій контроль.

На дальню штангу навішував Циганков, однак Мораес не дотягнувся до м’яча, натомість господарі відповіли моментом Янса.

На 63 хвилині Коноплянка другий раз пробивав зі штрафного, проте і цього разу Євген у ворота не влучив. Тренерський штаб українців вирішив посилити атаку, тож замість півзахисника Безуса на поле вийшов нападник Яремчук. Через п’ять хвилин свій дебютний гол за збірну міг забивати Мораес, втім м’яч пролетів поруч зі стійкою.

Українці продовжували тиск на ворота суперників, проте ніяк не могли подолати масований захист Люксембургу, які також огризалися, вибігаючи в контратаки.

На 79 хвилині з-за меж штрафного пробивав Коноплянка, проте Моріс перевів м’яч на кутовий, через дві хвилини зі штрафного пробивав Малиновський – вкотре невдала спроба від наших футболістів.

Коноплянка у своєму звичному стилі змістився з флангу та пробив – воротар господарів на місці.

На останніх хвилинах обидві команди могли виривати перемогу. Однак на останній хвилині додаткового часу Малиновський навісив зі штрафного, а Родрігес відправив м'яч у власні ворота, подарувавши перемогу збірній України - 1:2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 26 Березня 2019 06:50
Просто повезло...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus