USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Збірна України невимушено перемогла Литву у відборі на Євро-2020

11 Жовтня 2019 23:36
Збірна України у невимушеному стилі завдяки дублю Руслана Малиновського перемогла збірну Литви у відборі на Євро-2020 – 2:0. Відтак, вже 14 жовтня у Києві українці матимуть шанс оформити вихід на Євро у матчі з Португалією.

Матч відбувся 11 жовтня на ОСК «Металіст» в Харкові.

Перед матчем

У жовтневій спарці відбору на Євро збірна України повинна зіграти два матчі з Литвою та Португалією, саме в цих іграх може вирішитися доля путівки на першість Старого світу. Для української збірної спершу краще було б зіграти проти португальців на чолі з Роналду, зважаючи на те, що перші матчі у спарках українці проводять краще. Втім, сьогодні збірна України вимушена була помірятися силами з Литвою, з якою, до слова, не відчула особливих проблем на виїзді, забиши три сухі м’ячі.

Максимальна кількість очок – саме таке завдання стояло перед командою Шевченка у цьому матчі. Відзначимо, що в розпорядженні тренера були всі футболісти, яких він викликав. Була інформацію, що травму має Миколенко, але Віталій встиг відновитися до матчу з Литвою. Експерти не очікували широкої ротації від тренерського штабу збірної, адже сьогодні на першому місці стояв результат. Були питання до лівого флангу захисту, адже Миколенко лише відновився після травми, до того ж вже у понеділок йому доведеться захищатися проти самого Роналду. У розпорядженні Шевченка й широкий вибір вінгерів, тож він міг вибирати з Коноплянки, Ярмоленка, Марлоса та Циганкова.

Не очікувалися зміни у центрі поля, де читався вихід трикутника: Степаненко-Малиновський-Зінченко. Також на вістрі був вибір між Яремчуком, якому Шевченко зазвичай віддає перевагу, та натуралізованим Мораесом.

Сам Андрій Шевченко перед матчем говорив, що, попри повагу до Литви, але Україна у цьому матчі просто повинна здобувати три очки.

Перший тайм

Українці на правах господарів одразу ж заволоділи територіальною та ігровою перевагою. Вже на 3 хвилині Україна могла відкривати рахунок: Соболь навісив на Мораеса, а український бразилець головою пробив над поперечиною. Вже за мить з-за меж карного майданчика пробивав Марлос – вище.

А на 8 хвилині Степаненко міг відкривати рахунок, втім поцілив головою у стійку після подачі з кутового від Марлоса. Через три хвилини українська збірна розіграла «барселонівську атаку», однак Зінченку не вдався удар після скидки п’яткою Марлоса, який трохи раніше розібрався з двома захисниками. Відзначимо, що у ці хвилини українці просто розривали захист збірної Литви, залишалося лише забити.

Литовці перший свій момент у матчі створили лише на 19 хвилині – Вербіцкас пробивав після кутового, але у ворота Пятова не влучив. Після цього моменту українці знову забрали «кулястого» під контроль, але литовці вистроїли редути, які поки-що стримували атаки збірної України. Відзначимо, що Ярмоленко злету намагався поцілити у дальній кут, але м’яч пролетів поруч зі стійкою.

А на 29 хвилині масовані атаки українців дали результат: Малиновський, обігравшись в стінку з Мораесом, від якого отримав пас п’ятою, увірвався до штрафної та розстріляв ворота Литви – 1:0.

Незважаючи на забитий гол, збірна України не заспокоїлась. Через 4 хвилини Ярмоленко міг подвоювати перевагу української збірної, але поцілив у каркас воріт. А згодом здалеку пробивав той же Малиновський, щоправда прямо в руки кіперу литовців.

В час, що залишився до кінця першої половини зустрічі, українці продовжували контролювати перебіг подій на полі, намагаючись створювати моменти для збільшення переваги, втім на переву комамди все ж пішли з мінімальною перевагою України.

Другий тайм

По перерві збірна України продовжила тиснути на захист Литви, використовуючи короткі та середні передачі. Втім, забили українці зі стандартного положення: Ярмоленко заробив небезпечний штрафний на 58 хвилині, який класним ударом реалізував Малиновський, оформивши дубль – 2:0. Відзначимо, що після удару Руслана кіпер литовців Черняускас навіть не став реагувати на удар, залишившись на місці.

Після забитого голу збірна України не стала збавляти оберти, продовжуючи контролювати м’яч та тиснути на захист Литви. Відзначимо, що тренерський штаб українців почав прповодити заміни: замість Марлоса вийшов Коноплянка, а Циганков замінив Ярмоленка.

Відзначимо, що після замін збірна України заграла ще активніше – свіжі вінгери Коноплянка та Циганков давали необхідну швидкість атакам команди Шевченка.

На 79 хвилині рахунок у матчі міг стати розгромним, але Зінченко з одного дотику не поцілив у ворота з вигідної позиції після пасу Соболя. А через 4 хвилини перший сейв у матчі зробив Пятов – розслабилися захисник українців у цьому моменті. Україна ж натомість відповіла ударом Коноплянки, який не поцілив у ближній кут воріт литовців.

В підсумку, збірна України довела матч до логічного завершення, здобувши заслужену перемогу.

Відзначимо, що наступний матч Україна зіграє 14 жовтня в Києві проти Португалії. У цій грі українці можуть оформити виїхід на Євро-2020.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus