USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Україна завдяки швидкому голу перемогла Люксембург у відборі на Євро-2020

10 Червня 2019 23:39
Завдяки швидкому голу Романа Яремчука на шостій хвилині матчу збірна України мінімально перемогла збірну Люксембургу у відборі на Євро-2020.

Матч відбувся 7 червня на Арені Львів.

Перед матчем

Фантастичний мат проти Сербії, в якому українська збірна просто знищила команду з Балкан, вколотивши п’ять сухих м’ячів, ввів вболівальників в ейфорію. Здавалося б, що за матч проти Люксембургу взагалі можна не хвилюватися, але не будемо такі категоричні: у пам’яті – перший матч проти люксембуржців, коли перемогу вдалося вирвати на 90+3 хвилині, і то завдяки автоголу.

Після того матчу збірна Люксембургу зіграла в надрезультативну нічию з Мадагаскаром у товариському матчі – 3:3. Також у п’ятницю люксембуржці ледь не здолали Литву, однак литовці зуміли зрівняти рахунок трохи більше, як за 15 хвилин до завершення основного часу. До слова, саме Люксембург після нашої збірної займав друге місце у групі, щоправда португальці зіграли на одну гру менше.

Відзначимо, що Андрій Ярмоленко, який був травмований, покинув розташування збірної, однак залишилися Марлос та Шапаренко, які не потрапили в заявку на матч з Сербією. Андрій Шевченко, пам’ятаючи перший матч проти Люксембургу, навряд чи мав намір експериментувати, тож на поле повинні були вийти усі найсильніші.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко перед матчем відзначив мотивованість своїх підопічних, а також наголосив на тому, що люксембуржці досягли хорошого прогресу за останні кілька років та принесли немало проблем іншим збірним, зокрема і його команді. Натомість тренер Люксембургу Люк Хольц відзначив, що українці в першу чергу сильні колективом, а також похвалив центр поля.

Перший тайм

Українці на правах господарів активніше розпочали матч, і вже на 2 хвилині мали шанс, аби відкрити рахунок, проте не зуміли скористатися пожежею в карному майданчику люксембуржців.

Втім, збірна України не стала відтягувати у довгу шухляду перше взяття воріт, на 6 хвилині матчу відкривши рахунок: під час розіграшу кутового Малиновський навісив Яремчуку прямо на голову, який забив свій другий м’яч за українську збірну – 1:0. Через кілька хвилин подвоювати рахунок міг Степаненко але після подачі кутового від Коноплянку влучив головою у поперечку – вогняний початок від української збірної.

Люксембург відповів ударом з-за меж штрафної Баррейро, а в наступній атаці українців Зінченко вирвався віч-на-віч з голкіпером, але той після його удару перевів м’яч на кутовий, після подачі якого знову пробивав Степаненко – цього разу вище. Люксембуржці, своєю чергою, намагалися діяти на контратаках, однак в перші 20 хвилин пробивали виключно здалеку.

На 31 хвилині українці створили черговий момент: Коноплянка заробив небезпечний штрафний, виконувати який взявся Малиновський, - воротар Люксембургу витягнув м’яч з-під поперечини. Люксембуржці старалися не залишати без відповіді атаки українців, зокрема П’ятов вимушений відбивати небезпечний удар Янса з гострого кута.

Попри значну перевагу, українці не змогли подвоїти рахунок, тож на перерву команди пішли з мінімальною перевагою господарів.

Другий тайм

На початку другої половини зустріч нагадав про себе Циганков, пробивши з-за меж штрафного – голкіпер люксембуржців Моріс впіймав м’яч. Через трохи з гострого кута пробивав Яремчук – цього разу вище воріт.

Люксембуржці відповіли небезпечним ударом зі штрафного Венсана Тілля, але П’ятов продемонстрував чудову реакцію, перевівши «кулястого» на кутовий, а згодом по воротах українців вже пробивав Родрігес.

Відзначимо, що у другому таймі збірна Люксембургу діяла значно активніше, аніж у таймі першому.

Відзначимо, що Коноплянка намагався повторити своє зміщення з флангу, як це було у матчі з Сербією, але пробив по центру. На 74 хвилині Степаненко вже втретє пробивав головою і знову невдало.

За 10 хвилин до завершення матчу тренерський штаб збірної України провів першу заміну: на поле замість втомленого Коноплянки вийшов Коваленко.

На 85 хвилині Зінченко вирвався на оперативний простріл і міг прострілювати на партнерів, однак чомусь вибрав інший шлях, пробивши у воротаря.

Відтак, збірна України святкувала мінімальну перемогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus