USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Збірна України мінімально перемогла Японію

27 Березня 2018 17:23
Збірна Японії зуміла відігратися після першого пропущеного голу від Ракицького, проте, пропустивши другий гол, японці нічим відповісти не змогли, відтак товариська гра завершилася з рахунком 2:1 на користь збірної України.

Матч відбувся 27 березня у бельгійському Льєжі.

Перед матчем

У попередній грі з Саудівською Аравією збірна України продемонструвала не надто виразну гру – забивши першими, українці пропустили та, не реалізувавши свої моменти на останніх хвилинах, зіграли з аравійцями внічию. Головний тренер збірної Андрій Шевченко у післяматчевих коментарях висловлювався, що не надто задоволений веденням гри своєю командою, до того ж він говорив, що його футболісти повинні більш агресивно грати біля чужих воріт.

Тож, у сьогоднішній грі проти збірної Японії Андрій Шевченко повинен був робити ряд змін як в складі, так і в структурі гри. У попередній грі Марлос грав атакувального хавбека, тож, ймовірно, сьогодні мав зайняти свою рідну позицію – правий фланг півзахисту, а місце під форвардом повинен був зайняти Зінченко. Щодо опорної зони, то, ймовірно, в пару до Тараса Степаненка Шевченко мав би ставити Малиновського.

Варто відзначити, що збірна Японії має декілька відомих гравців – це Кейсуке Хонда та Юто Нагатомо. Але японцям у сьогоднішній грі не зміг допомогти їхній найзірковіший гравець Сіндзі Кагава.

Перед матчем Шевченко відзначив, що сьогодні мають зіграти футболісти, які у минулому матчі виходили на заміну чи взагалі не грали. Також він відмітив гру японців на стандартах, тож захисники українців мають бути уважні при стандартних положеннях.

Перший тайм

Вже на першій хвилині Коноплянка зробив два простріли до штрафної японців, проте у першому випадку на пас ніхто не відкликнувся, другий простріл заблокував захисник. Відзначимо, що наші футболісти активно розпочали поєдинок, швидко розігруючи м’яч.

На 6 хвилині біля наших воріт була перша небезпека – Хонда прорвався флангом, але після його пасу Харагуті не зміг потрапити по м’ячу.

У перші 10 хвилин активністю виділявся Коноплянка, який вчергове прострілював до штрафної, але на цей раз простріл перехватив воротар японців. Перший удар в матчі завдав Малиновський - м’яч пролетів вище. На 16 хвилині українці розігнали класну атаку: Бєсєдін робив навіс до штрафної, після якого захисник «самураїв» поцілив у поперечину власних воріт.

А на 21 хвилині Ракицький дальнім ударом метрів з 30 відправив м’яч уверхній кут воріт збірної Японії – 0:1. Відзначимо, що не без допомоги рикошету від захисника забив Ярослав. Напевно, пам’ятаючи попередню гру, українські футболісти взяли м’яч під контроль, не дозволяючи японцям створити щось в атаці.

На 30 хвилині Марлос розігнав атаку та віддав на Малиновського, але останній не зміг поцілити у ворота з хорошої позиції. Впродовж наступних 10 хвилин українці мали кілька напівмоментів.

На 41 хвилині знову проявилася проблема гри на стандартах збірної України біля власних воріт – після навісу зі штрафного Макіно головою відправив м’яч у сітку воріт Пятова – 1:1.

Другий тайм

Збірна України розпочала другу половину зустрічі в такому ж темпі, що і першу – Коноплянка подавав з кутового, проте останній момент Уеда випередив Артема Бєсєдіна, не дозволивши йому пробити.

На 55 хвилині японці небезпечно подавали до штрафної – П’ятов кулаком вибив м’яч в поле, відвівши небезпеку від воріт.

На останні півгодини Шевченко вирішив випустивши на поле Матвієнка Караваєва і Буяльського, як замінили Соболя, Бутка і Малиновського відповідно.

Варто зазначити, що у другому таймі японці діяли впевненіше на полі, ніж у таймі першому, що чимось нагадало поєдинок збірної України проти Саудівської Аравії, футболісти якої також відчули впевненість у другій половині зустрічі.

На 69 хвилині Коноплянка промчав лівим флангом, обігравши при цьому кілька гравців, та відкотив на Караваєва, який вколотив м’яч у сітку воріт японців – 1:2. Відзначимо, що цей гол став дебютним для Олександра у футболці збірної. Через 4 хвилини з-за меж штрафної пробивав Буяльський, проте воротар японців був на місці.

На останні 10 хвилин в українців на поле вийшли Ротань, для якого це ювілейна 100 гра за збірну, а також молодий вінгер Циганков.

Бєсєдін міг збільшувати перевагу збірної до 2 голів та знімати всі питання, але не зумів замкнути простріл від Матвієнка. Вже за миттєвість Накадзіма міг зрівнювати рахунок, проте П’ятов, продемонструвавши блискучу реакцію, зафіксував м’яч.

У додатковий час японці намагалися зрівняти рахунок, проте українці зуміли довести матч до перемоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus