USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Обігравши Чехію, збірна України піднялася до дивізіону А Ліги націй

16 Жовтня 2018 23:43
Обігравши збірну Чехії завдяки єдиному голу Руслана Малиновського, збірна України достроково посіла перше місце у своїй групі та піднялася до дивізіону А Ліги націй.

Матч відбувся 16 жовтня на стадіоні ОСК Металіст у Харкові.

Перед матчем

Нічия – саме такий результат у домашньому матчі з Чехією дозволить збірній України виграти групу та вийти в дивізіон А Ліги націй, проте тренерський штаб, як і футболісти збірної, заявляли, що будуть грати лише на перемогу.

У виїзному матчі проти Чехії українці лише на останніх секундах зусиллями Зінченка вирвали перемогу, однак перевага як в ігровому, так і територіальному плані була явно у нашої збірної, тож ту перемогу не можна назвати незаслуженою. До слова, навіть сам гравці чеської збірної визнавали, що українці могли забивати набагато раніше та й значну більшу кількість голів. З того часу в гостей змінився головний тренер: замість Карела Яроліма, під керівництвом якого чехи показували не надто вдалі результати, прийшов Ярослав Шилгава. Вже в дебютному матчі новоспеченого коуча його підопічні на виїзді здолали Словаччину.

Тим часом українці зіграли у результативну нічию в товариському матчі проти Італії. Хоча перший тайм для нашої збірної вийшов не надто вдалим, проте в другій половині тренерський штаб зумів внести зміни в гру, і наша команда звела матч до нічиєї.

В матчі проти італійців не грав травмований Ярмоленко. До сьогоднішнього матчу Андрій відновився після травми, тож його поява була доволі ймовірною. Проте зі складом у тренерського штабу було не все так добре, адже у лазареті в команді знаходяться форварди Бєсєдін та Кравець, єдиним нападником був Яремчук, тому Шевченко вирішив довикликати Кулача. Також Шевченко заявляв, що серед трьох воротарів у сьогоднішньому матчі може зіграти будь-хто, однак у важливих матчах пост номер один завжди займає Пятов.

Перед матчем головний тренер української збірної заявляв, що матч проти чехів буде важким, однак його команда гратиме на перемогу і для цього необхідно забити на один гол більше. Своєю чергою, Ярослав Шилгава відмітив, що його команда лише формується, тож сьогоднішній матч мав показати рівень його гравців.

Перший тайм

На старті матчу гра точилася здебільшого у центрі поля, однак поступово українці забрали м’яч під свій контроль, зокрема перша пристрілка від наших була на 5 хвилині - після навісу Коноплянки головою пробивав Яремчук. А на 10 хвилині чехам відверто пощастило: той же Коноплянка навісив на Яремчука, а нападник, випередивши воротаря гостей, не зміг поцілити головою у ворота з кількох метрів.

Вже за мить «солодка парочка» знову організувала момент: Коноплянка навісив з правого флангу, а Яремчук знову не влучив головою у ворота. Своєю чергою, збірна Чехії відповіла дальнім пострілом Видри – П’ятов відбив «кулястого» на кутовий.

На 18 хвилині чехи могли відкривати рахунок у матчі: Янкто вискочив на побачення з П’ятовим, однак наш голкіпер зблизився та змусив хавбека влучити у нього. Українці продовжували створювати небезпеку біля воріт чехів– активний Коноплянка навісив на дальню стійку, однак ні Ярмоленко, ні Яремчук на подачу не відгукнулися. А на 33 хвилині після контратаки знову пробивав Коноплянка – голкіпер чехів виручив свою команду, за кілька хвилин Малиновський міг відкривати рахунок у матчі, проте м’яч після його дальнього удару пролетів за декілька сантиметрів від стійки.

За перший 30 хвилин матчу Коноплянка явно награв на звання найкращого у матчі, однак «мовчав» протилежний фланг атаки, де грав Андрій Ярмоленко – напевно, взнаки вдавалося те, що Андрій лише нещодавно відновився після травми та не набрав форму.

Проте на 43 хвилині українці забили гол в роздягальню: Малиновський після скидки від Яремчука дивовижною гарматою відправив «кулястого» у кут воріт Павленки – 1:0. Чехи могли зрівнювати рахунок, однак Янкто не влучив у ворота, тож на перерву команди пішли з мінімальною перевагою збірної України.

Другий тайм

Чехи агресивніше розпочали другу половину зустрічі. Для того, щоб зберегти шанси на перше місце в групі, їм потрібна була лише перемога. З дальньої дистанції пробивав Павелка – П’ятов парирував удар, перевівши м’яч на кутовий.

Хоча чехи більше контролювали м’яч, проте до серйозних моментів справа не доходила, а українці здебільшого діяли на контратаках, зважаючи на цифри на табло.

На 65 хвилині українці вибігли у швидку атаку, під час якої Марлос віддав на Ярмолена у вільну зону, а той обігравши воротаря, випустив м’яч за межі поля.

Здавалося б, що невдовзі Андрія Ярмоленка замінять, проте Віктор Циганков вийшов замість Коноплянки, активність якого дещо зменшилась у другому таймі. Українці могли подвоювати рахунок, проте Степаненко не влучив у ворота після діагоналі від Ракицького.

На 75 хвилині Циганков, який нещодавно вийшов на заміну, міг забивати дебютний гол, проте не реалізував вихід сам-на-сам після пасу Ярмоленка, влучивши у воротаря. А вже за дві хвилини Змргал бив з гострого кута – П’ятов на місці.

Наприкінці гри Шевченко вирішив посилити центр поля, випустивши Зінченка замість автора єдиного голу в зустрічі Малиновського. Обидві команди намагалися забити бодай ще один м’яч, проте цього зробити їм не вдалося.

Таким чином, збірна України обіграла Чехію та достроково зайняла перше місце у групі Ліги націй.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хехъ Показати IP 17 Жовтня 2018 07:01
спортсмены - гильдия тунеядцев.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus