USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Збій міг коштувати Facebook $100 млн, – ЗМІ

6 Жовтня 2021 22:28
Збій у роботі додатків Facebook, Instagram і WhatsApp може коштувати компанії близько $ 100 млн.

Так підрахували аналітики видання Fortune, пише Кореспондент.

Зокрема, в основу розрахунків взяли фінансові результати компанії за другий квартал 2021 року, в якому виручка Facebook була $ 29,08 млрд, або $ 319,6 млн на день, або $ 13,3 млн на годину. Додатки компанії не працювали протягом близько 7,5 години, тому вона могла втратити $ 99,75 млн.

Водночас інша компанія, яка надає послуги з оцінки реклами, Standard Media Index – оцінила втрати Facebook у $3,3 млн за період збою. Проте Standard Media Index керувалися виключно оцінкою того, скільки компанії витрачають на рекламу своїх продуктів у додатках Facebook в день.

Водночас віце-президент дослідницької Forrester Майк Пру вважає, що близько 10 млн компаній та брендів, які розміщують свою рекламу в Facebook і Instagram, можуть обґрунтовано вимагати відшкодування збитків – імовірно, у вигляді безкоштовної реклами.

«Тільки Facebook може точно сказати, яку частину виручки втрачено в результаті збоїв. Рекламодавці і клієнти повинні вимагати від компанії відшкодування втрачених можливостей», – пояснив Пру.

Як відзначає The New York Times, продажі деяких підприємств, які використовують платформи Facebook, під час збою в понеділок скоротилися на 30-70% у порівнянні з попереднім тижнем.

Нагадаємо, 4 жовтня збій у роботі Facebook став найбільшим в історії. Доступ до соцмереж і сервісів компанії був закритий 7 годин.

Увечері у вівторок в роботі сервісів Facebook знову стався збій. На проблеми в роботі Instagram скаржаться жителі США, Великої Британії та інших європейських країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus