USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Збудники інфекційних хвороб - у курячому м'ясі

13 Травня 2013 11:43
Сальмонелу та лістерію виявили у продукції українських виробників курячого м'яса.

Про це інформує Комерсант-Україна.

У продукції виробників м'яса курки - компаній «Миронівський хлібопродукт» (ТМ «Наша Ряба») і «Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата»), а також «Тавр-Плюс» і «Елітекс» - виявили невідповідності за мікробіологічними показниками.

Через це Держветфітослужба обмежила постачання курятини в країни Митного союзу, що означає для українських компаній втрату прибутку на суму приблизно 10 мільйонів доларів на місяць.

За словами першого заступника міністра аграрної політики і продовольства Івана Бісюка, в продукції одного з виробників виявили ​​сальмонелу, іншого - лістерію, але в чиїй, він не уточнив.

Бісюк каже, що Держветфітослужба пішла на самообмеження поставок до країн МС у зв'язку із зверненням російської сторони.

Країни Митного союзу - Росія, Білорусь і Казахстан - найбільший для України ринок збуту м'яса птиці, на який припадає близько 70% експортних поставок.

Претензії Росії мають економічне підґрунтя, стверджує один з учасників ринку на правах анонімності.

Нагадаємо, нещодавно випадки захворювання сальмонельозом зафіксували в одному з луцьких дитсадків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
настя Показати IP 13 Травня 2013 12:19
то не дозволяйте продавати. А то дозволяють продавати і розказують про збудники. Влада на що дивиться ?хтось має це контролювати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus