USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Збитки світової економіки від хакерів досягли $ 600 млрд

21 Лютого 2018 23:06
У 2017 році збитки світової економіки від кіберзлочинів склали близько 600 млрд доларів.

Про це йдеться у звіті компанії McAfee, що займається кібербезпекою, і Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), пише Прайм.

«Кіберзлочинність коштує економіці близько 600 мільярдів доларів, або 0,8% від глобального ВВП, що більше в порівнянні з даними звіту за 2014 рік, коли світові збитки оцінювалися у 445 мільярдів доларів», - йдеться в дослідженні.

Банки залишаються пріоритетною метою кіберзлочинців, зазначається в релізі.

За словами старшого віце-президента CSIS Джеймса Льюїса, кількість центрів кіберзлочинності у світі зростає, включаючи Бразилію, Індію та В'єтнам.

У доповіді розглядалася кіберзлочинність у країнах Північної Америки, Європи і Центральної Азії, Східної Азії та Тихоокеанського регіону, Південної Азії, Латинської Америки і Карибського басейну, Африки на південь від Сахари, Близького Сходу і Північної Африки.

Зазначається, що в дослідженні не робилися спроби виміряти всі шкідливі дії в інтернеті, замість цього акцент був зроблений на випадки, коли злочинці отримували незаконний доступ до комп'ютера або мережі жертви.

Нагадаємо, хакери зламали одну з найбільших криптовалютних бірж Японії Coincheck і викрали понад 500 млн токенів NEM, що становить близько 400 млн доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus