USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ГПУ підтвердила обородку з розслідування Bihus.Info і висунуло підозру партнеру Гладковського

6 Березня 2019 18:44
Військова прокуратура повідомила про підозру члену угрупування Гладковського-Жукова-Рогози за статтею 212 – ухиляння від сплати податків. Таким чином, прокуратура визнала Андрія Рогозу керівником фірми «Оптимумспецдеталь», через яку, згідно розслідуванню програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», проганяли 93 млн грн оборонних коштів на фіктивні компанії, інформують на сайті Bihus.Info.

«Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 01.04.2016, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 358 КК України», йдеться в офіційному повідомленні ГПУ.

Під час досудового розслідування встановлено, що громадянин Р. (Андрій Рогоза, – ред.), фактично здійснюючи керівництво ТОВ «ОПТИМУМСПЕЦДЕТАЛЬ», під час постачання запчастин та комплектуючих на державні підприємства, які входять до складу ДК «УКРОБОРОНПРОМ», умисно вчинив дії по заниженню суми податкових відрахувань до державного бюджету України у розмірі 26,6 млн грн.

Рогозі повідомили підозру в ухиленні від податків (ч. 3 ст. 212 КК України)

«Враховуючи відшкодування підозрюваним шкоди, завданої державі несплатою податків, запобіжний захід до нього не застосовувався. Досудове розслідування триває», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, виступаючи на засіданні РНБО, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що отримані під час слідства докази, в тому числі телефонні апарати, передали до експертної установи, повідомляє Українська правда.

«Якщо експертиза підтвердить їх автентичність, то ми не виключаємо, вірніше, плануємо вручення підозри ймовірним співучасникам Рогози у цьому розкраданні держаного бюджету шляхом несплати податків», – сказав Луценко.

Читати ще: Порошенко разом із Гладковським через офшор ввозив картини для свого клубу

«Очікуємо результатів і щодо ймовірних зловживань і посадовими обов’язками, які від листопада 2018 року є компетенцією НАБУ. Йдеться про окремого представника апарату РНБО, про керівників концерну, про керівників державних оборонних задів – усі ці посадові є виключною підслідністю НАБУ, і ми чекаємо результатів щодо ймовірних їхніх порушень», – підсумував Луценко.

Нагадаємо, в розслідуванні програми йдеться про те, що Андрій Рогоза був партнером Віталія Жукова і Ігоря Гладковського в схемах розкрадання коштів в оборонному комплексі. За даними журналістів, через декілька фірм – «Оптимумспецдеталь», «Ренал» і тоді ще президентську «Кузню на Рибальському» група «освоїла» щонайменше 250 млн грн. від державних бронетанкових заводів.

Нагадаємо, журналісти проекту «Bihus.info» опублікував розслідування, у якому йдеться про те, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі. Загалом журналісти встановили щонайменше 250 мільйонів гривень, зароблених через 3 основні фірми-прокладки. Такою фірмою виступала навіть «Кузня на Рибальському», яка тоді належала Петру Порошенку. Президент фактично визнав достовірність розслідування «Наших грошей» і звільнив Олега Гладковського з посади заступника секретаря РНБО.

Детально про ці схеми дивіться в розслідуванні Лесі Іванової «Армія! Друзі! Бабки!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ГПУ Показати IP 6 Березня 2019 20:00
Підтвердило і мені (51) стало * краще та справедливіше*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus