USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Збитки виробників оливкової олії через карантин в Італії сягають 2 млрд євро

13 Липня 2020 07:40
Збитків розміром 2 млрд євро зазнали через пандемію коронавірусу і пов’язаного з ним карантину виробники оливкової олії в Італії, як повідомила спілка фермерів.

Серед причин назвали падіння продажу у зв’язку із закриттям барів, ресторанів і блокуванням туристичного руху, повідомляє Monitor Info.

«Олії не купували гастрономічні заклади і агротуристичні осередки, замовлення впали в десятки разів під час багатотижневого закриття країни та жорстких обмежень», – підкреслила рільнича спілка Coldiretti. Зафіксовано теж серйозні проблеми з експортом під час епідемічної кризи

Наслідки для цієї галузі, яка нараховує 400 тис. фірм і сільських господарств, катастрофічні, що засвідчують результати аналізу, представлені під час з’їзду італійського товариства виробників олії Unaprol.

Ситуацію погіршує зниження на 44 % цін, які платять виробникам продукту Made in Italy. Вони найнижчі за багато років.

Спілка пояснює це тим, що на світовому ринку спостерігаються надмір, зокрема, іспанської олії, яку часто продають як італійську, а також відсутність інформації щодо походження товару, хоча на продукції мать бути спеціальні етикетки.

Італійські фермери наголосили, що на пляшках імпортованої олії дуже важко розрізнити напис про те, що це суміш олій із країн ЄС чи з-поза ЄС.

Голова організації виробників закликав про підтримку у вигляді державних та приватних інвестицій, щоб оживити експорт італійської олії, яка вважається, як нагадали виробники, одним із символів середземноморського раціону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus