USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Здійснено перший дзвінок у мережі «четвертого покоління»

18 Вересня 2009 18:26

Перший дзвінок через станцію LTE був здійснений у дослідницькому центрі в Німеччині. LTE називають мережею майбутнього, швидкість передачі даних в ній сягає 300 М/біт на секунду. Про це інформують «Волинські Новини».
У компанії Nokia Siemens Networks, що виготовляє операторське телекомунікаційне устаткування, заявили про перший дзвінок у мережі «четвертого покоління».
Розробники зробили перший реальний телефонний дзвінок через комерційну базову станцію стандарту LTE, використовуючи повністю стандартизоване програмне забезпечення, – пише сайт ТСН.
На сьогодні стандартні продукти для мереж LTE роблять багато вендорів, крім того оператори починають будівництво мереж, що працюють у даному стандарті. У Nokia Simens розповідають, що дзвінок був зроблений за допомогою устаткування, що працює в стандарті 3GPP Rel.8 LTE, затвердженого в березні 2009 року.
За словами інженерів, для міграції на цей стандарт з нинішніх мереж 3G/HSPA потрібно порівняно небагато зусиль.
Перший дзвінок був зроблений з дослідницького центру Nokia Siemens в Німеччина. «Працюючі LTE-сервіси можуть з\'явитися вже до кінця цього року, а масове розгортання подібних мереж ми прогнозуємо на 2010 рік. Багато мережевих операторів вже почали готувати мережі до технології LTE, що забезпечує також швидкість роботи в Інтернеті достатню для перегляду відео в реальному часі», – кажуть у компанії.
Стандарт LTE розроблений міжнародним партнерським об\'єднанням 3GPP. Мета розробки стандарту LTE - створення високошвидкісних систем стільникового зв\'язку, оптимізованих для пакетної передачі даних з швидкістю до 300 Мбіт/с в спадному каналі (від базової станції до користувача) і до 75 Мбіт/с у висхідному каналі. Пікові швидкості передачі даних в ранніх реалізаціях повинні складати більше 100 Мбіт/с в низхідному каналі і більше 50 Мбіт/с в напрямі від користувача.
LTE, як затверджують його розробники, прискорює поширення нових мультимедійних сервісів (розраховані на багато користувачів ігри, соціальні мережі, відеоконференції, системи моніторингу і М2М, інтерактивні он-лайн додатка й ін.).
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus