USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Зеленський підписав закон про «інвестиційних нянь»

10 Лютого 2021 22:53
Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо державної підтримки інвестиційних проектів зі значними інвестиціями.

Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОПУ.

«Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» № 1116-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 17 грудня 2020 року. Цей документ сприятиме відновленню інвестиційної активності в Україні після кризового 2020 року», – йдеться в повідомленні.

Закон передбачає надання державної підтримки українським та іноземним інвесторам із загальною сумою інвестицій від 20 млн євро.

Зокрема, визначено можливість отримання податкових пільг, забезпечення інвестиційних проєктів об’єктами суміжної інфраструктури, надання переважного права землекористування земельними ділянками державної або комунальної власності для реалізації інвестиційних проєктів, закріплення гарантій інвестора через укладення прямого договору з урядом України.

При цьому загальний обсяг державної підтримки не має перевищувати 30% від суми інвестицій у проєкт.

«Згідно з документом, підтримка надаватиметься підприємствам, які працюють у переробній промисловості, транспортній галузі, освіті, науковій та науково-технічній галузях; охороні здоров’я, мистецтві, культурі, спорті, туризмі та курортно-рекреаційній сфері», – зазначається в повідомленні.

Також передбачено створення спеціальної урядової уповноваженої установи, що займатиметься супроводом інвестиційних проєктів, допомогою інвесторам від початку проєкту й протягом усього часу його тривалості.

Нагадаємо, 17 грудня 2020 року нардепи ухвалили законопроєкт Зеленського про «інвестнянь».

В січні минулого року парламентарі не підтримали проєкт постанови, який мав скасувати рішення ВР про ухвалення в цілому президентського закону про «інвестнянь».

Ініціатори проєкту постанови стверджували, що закон був ухвалений всупереч регламенту ВРУ, адже супровідні документи до нього надалися нардепам пізніше встановленого терміну – за один день до розгляду законопроєкту в сесійній залі. Головуючий не вжив заходів для усунення порушень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ясно Показати IP 11 Лютого 2021 03:15
Самого, очевидно, няня роняла на пол, и не раз.
HDR Показати IP 11 Лютого 2021 10:48
Поки судова система не запрацює як слід - ніхто грошики в Україну не вкладатиме. Відіжмуть рішенням якогось районного суду, а то і неіснуючого третейського, три рази перепродадуть за добу, і шукай вітра в полі (

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus