USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Зеленський розповів, як українське зерно рятує африканські країни від голоду

1 Вересня 2022 08:58
Президент України Володимир Зеленський подякував українським аграріям, портовикам, дипломатам та урядовцям, які повернули Україні статус реального гаранта продовольчої безпеки африканських країн.

Про це йшлося у зверненні ввечері 31 серпня.

"23 тисячі тонн української пшениці за Продовольчою програмою ООН вже прибули в порт Джибуті. І будуть доправлені мешканцям Ефіопії, де зараз найгірша посуха за останні 40 років і мільйони людей на межі голоду", – зазначив український Президент.

Окрім того, Україна повертає торговельні зв’язки з країнами Аравійського півострова. За словами Зеленського, майже 40 тисяч тонн пшениці прямують у Ємен.

"Загалом уже понад 1,5 мільйона тонн нашого продовольства експортовано морським шляхом з трьох портів, які запрацювали завдяки експортній зерновій ініціативі. Робимо все, щоб світ відчував значення України і був вдячний нашим людям", – наголосив Зеленський.

Читати ще: У Стамбулі підписали угоду про експорт українського зерна

До слова, морський торговельний порт "Южний", розташований на сході Одеської області, відновлює оброблення вантажів. Днями перше від початку війни судно прибуло під завантаження соняшникового шроту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 1 Вересня 2022 10:53
Африка это круто.только не бесплатно. Валюта .офшоры.ну и прочие веселые вещи. А у нас с ценами на хлеб как.все хорошо.и не голодает никто?
Анонім Показати IP 1 Вересня 2022 12:49
про Україну думайте а не про Африку. в світі є думаю набагато багатші країни які можуть допомогти наодам Африки . а не воююча країна.при тому бідна.а о третя країна світу годує третю теж. а чому не Америка Німеччина .....?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus