USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зеленський спростив отримання громадянства для іноземних добровольців та росіян, яких переслідують у РФ

13 Серпня 2019 13:31
Президент України Володимир Зеленський спростив надання українського громадянства росіянам, які зазнали переслідувань через політичні переконання в РФ.

Відповідний указ опубліковано від 13 серпня на сайті глави держави.

Як зазначається у документі, для отримання громадянства України громадяни Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання, мають подати декларацію про відмову від іноземного громадянства разом із документом, що підтверджує переслідування через політичні переконання (довідка Міністерства закордонних справ України, дипломатичного представництва чи консульської установи України, видана в установленому Кабінетом Міністрів України порядку).

Окрім цього було спрощено набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які воювали на боці України на Донбасі.

«Кабінету Міністрів України розробити та внести на розгляд Верховної Ради України невідкладно проєкт закону України, спрямований на спрощення порядку набуття громадянства України громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання, та іноземцями і особами без громадянства, які в установленому законодавством України порядку проходили (проходять) військову службу за контрактом у Збройних Силах України та/або брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, та/або брали участь у виконанні бойових або службових завдань антитерористичної операції, та/або брали (беруть) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях», – додали у президента.

Водночас Зеленський дав Кабміну три місяці на розроблення законопроєкту про порядок надання притулку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 13 Серпня 2019 16:23
Тепер всякий непотріб збиреться у нас. Працювати вони не будуть!!!
ан Показати IP 14 Серпня 2019 09:53
так оце саме нагальна і головна задача президента. оце всі українці і чекали від нього. браво!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus