USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів

3 Серпня 2022 00:38
Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів у країні.

Відповідна петиція була розміщена на сайтi офіційного iнтернет-представництва Президента України 3 червня. Її підтримали 28 тисяч 592 особи, пише УНІАН.

Президент нагадав, що за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка, а в умовах воєнного стану Конституцію не можна змінити.

«Водночас Уряд напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства у рамках роботи з утвердження та забезпечення прав і свобод людини. Відповідно до статті 116 Конституції України Кабінет Міністрів України вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина», – йдеться у відповіді Зеленського.

Президент зазначив, що згідно зі статтею 21 Конституції України, усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах, а права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

Президент доручив прем’єр-міністру України Денису Шмигалю розглянути порушене в петиції питання та поінформувати його про результати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олексій Показати IP 3 Серпня 2022 07:47
Я звісно не підтримую таку легалізацію, але в Конституції України сім'я - це союз чоловіка і жінки (в ній не пише що вони мають мати різну стать), тому посилаючись на Стамбульську конвенцію, яку Україна ратифікувала скажу, що в ній є таке поняття як гендер. Гендер це коли не стать визначає людину, а те, ким людина себе відчуває, наприклад дві дівчини хочуть укласти шлюб, одна з них скаже що вважає себе чоловіком і в ЗАГСі їх шлюб повинні будуть зареєструвати, відмова вважатиметься дискримінацією за гендерною ознакою. Виходить що Конституцію і не потрібно змінювати
Просто Показати IP 3 Серпня 2022 09:01
Якщо дівчина відчуває себе чоловіком, значить, з нею не все гаразд.
Степан Показати IP 3 Серпня 2022 09:41
Гендер, одностатевий шлюб - ще не втомили ці терміни? крапку у цьому питанні поставити складно?
Дєд Показати IP 3 Серпня 2022 10:21
Тільки пара чоловік і жінка мають право, тому за саме вони роблять майбутнього громадянина/громадянку України. Ця норма має бути захищеною законом.
Анонім до Дєд Показати IP 3 Серпня 2022 11:55
Бог створив не Адама і Адама .а Адама і Єву.тому це не правильно .
Анонім Показати IP 3 Серпня 2022 11:25
Яке вам всім діло до того, як живуть інші люди? Якщо хочуть одружуватися - нехай одружуються. І це має обов'язково юридично закріплено.
123 Показати IP 3 Серпня 2022 12:48
Яке потомство може дати одностатевий шлюб ( усиновлення, сурогатні матері і т. д.виключаємо)? Якщо особи однієї статі кохають одне одного, бажано не серед вулиці, щоб всі бачили їхню любов, для чого їм потрібні ці шлюби- розлучення? Далі будуть вимагати легалізацію шлюбів з тваринами? Зрозуміло,що війна досить негативно впливає на мозок людей.
Анонім Показати IP 3 Серпня 2022 13:15
І бачте скільки їх назбиралось на петицію.ого го.вимре скоро Україна наша.хто буде рід продовжувати?
Анонім до Анонім Показати IP 3 Серпня 2022 14:23
віруни не дадуть вам пропасти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus