USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Зеленський ввів у дію санкції проти каналів соратників Медведчука

29 Грудня 2021 08:58
Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій проти компаній, які володіють каналами «Перший незалежний» та UkrLive.

Про це повідомляють на сайті президента, пише УНІАН.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 грудня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», – йдеться у повідомленні.

Санкції застосовують проти ТОВ «Медіахолдинг Новини», ТОВ «Тайм Медіа» та ТОВ «Телепростір».

Ці телеканали пов'язують з соратниками підозрюваного в держзраді нардепа від ОПЗЖ Віктора МедведчукаНестором Шуфричем та Тарасом Козаком.

Санкції запровадили на п’ять років.

Вони передбачають блокування активів, анулювання ліцензій та заборону використання телекомунікаційних мереж.

«Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій», – зазначено в наказі.

Нагадаємо, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій проти народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Тараса Козака та восьми компаній, які є засновниками телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne.

Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі та кабельних мережах у ніч проти 3 лютого. Водночас телеканали продовжують мовлення на платформі YouTube.

Прессекретар Президента України Юлія Мендель заявила про підтверджене фінансування цих телеканалів з боку Російської Федерації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов наголосив, що рішення запровадити санкції проти згаданих телеканалів не стосується питання свободи слова, а спрямоване на боротьбу з інформаційним тероризмом проти України.

Президент Володимир Зеленський заявив, що рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна» є юридично вмотивованим, його ухвалили відразу після того, як було зафіксовано та обговорено конкретні підстави для нього. За словами глави держави, всі загрози національній безпеці України отримають ефективну й законну відповідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 29 Грудня 2021 09:23
Активна підготовка до наступного ЗЕ терміну і не важко здогадатись які канали на черзі,-але нічого "особистого і жодного утиску свободи слова!"
Толя Показати IP 29 Грудня 2021 09:26
Может кто-то сможет мне объяснить. Нарк вводит новые санкции против новых каналов «людей из орбиты депутатов от ОПЗЖ». При этом не вводит санкции против ЧЕТКО ПРИНАДЛЕЖАЩЕГО ПОРОШЕНКО канала Прямий. Я понимаю, что нарк очень глупый и совсем головой не думает. Но какое-то объяснение ведь есть этому?
Туля до Толя Показати IP 29 Грудня 2021 09:56
Все просто, порошенко - менше зло ніж опзж
Всезнайко Показати IP 29 Грудня 2021 09:28
КНДР
Дідо Показати IP 29 Грудня 2021 09:56
Це ж так демократично. Майдан. Свобода слова. Як в Гамериці.
Анонім Показати IP 29 Грудня 2021 10:08
от як 95 квартал в свій час висміював гостро владу то їх незакривали. тихенько слухали може і висновки які хто робив. а як прийшов сам 95 квартал до влади то дуже не подобається коли хтось погано каже про нього. закриває всіх
Анонім до Анонім Показати IP 29 Грудня 2021 10:30
Замість закритих прийдуть провладні від слуг і усе буде 95квартал! навіть при януковичу працював 5 канал!
Анонім Показати IP 29 Грудня 2021 10:35
Вчера на несуществующем заседании СНБО были введены санкции против двух оппозиционных телеканалов "Первый независимый"(созданный на базе ране закрытых "112", "ZIK" и "NewsOne") и UkrLive, принадлежащий нардепу от ОПЗЖ Нестору Шуфричу. Зеленский моментально подписал указ и уже сегодня каналы начинают блокировать. Никакого резонанса это не вызывает, так как все понимают, что Владимир Александрович потихоньку сходит с ума и зачищает информационное поле перед следующими выборами. Закрывая чужие каналы он создаёт свою медиа сетку, которая будет рассказывать про успехи "Великого будівництва", про победы Ермака в переговорах на Донбассе и прочий мусор, которым кормят народ. Западные партнёры молчат о том, что в Украине пачками закрываются телеканалы и СМИ. Вспомните сколько было от них вони, когда в России ввели закон о присвоении СМИ статуса иностранного агента. Они так топили за плюрализм мнений и свободу слова, но как только дело касается Украины, то никто ничего не видит. Наша страна для запада является болевой точкой, которую в любой момент можно нажать и уколоть Россию. Ни в ЕС, ни в НАТО за 7 лет Украину не взяли. Даже приблизительные сроки не сказали, ведь им наплевать. Чем раньше Украина это поймём, тем быстрее начнёт развиваться во внеблоковом статусе и станем по-настоящему независимой и суверенной державой.
Лучанка Т до Анонім Показати IP 30 Грудня 2021 09:16
Свалят тихо, до окончания каденции! Уже нагребли!
Анонім Показати IP 29 Грудня 2021 10:49
Складывается ощущение, что на Банковой решили править вечно и полностью уверены в том, что их это не догонит. В беспределе переплюнули Ющенко, Януковича и Порошенко вместе взятых, но всему будет расплата и куда они собираются удирать из страны?
Коперфільд Показати IP 29 Грудня 2021 11:09
В черговий раз українців розвели, як нелохів. Санкції ввелися після ребрендингу, тобто до уже неіснуючих каналів.
Анонім Показати IP 29 Грудня 2021 11:10
в європу куди ж іще.куди свої гроші вложують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus