USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Козак купив 112 та NewsOne за 103 млн з офшорів цивільної дружини, – ЦПК

11 Лютого 2021 11:55
Купівля телеканалів 112 та NewsOne обійшлася народному депутату Тарасу Козаку у 103 млн грн, які він отримав з офшорів цивільної дружини.

Про це пише Українська правда з посиланням на Центр протидії корупції.

ЦПК з’ясував, що у 2013-2015 роках кіпрська компанія Козака Turul Investments Limited, яка наразі приносить йому основний дохід, була збитковою і слугувала транзитною базою для мільйонів доларів між сумнівними офшорними фірмами, одна з яких постачала на державні компанії контрабандне вугілля з окупованих територій.

Свої перші великі дивіденди – 1,1 млн євро – від Turul Investments Limited Козак отримав в 2017 році з рахунків у російському банку.

Ці кошти через офшорки йому «позичила» його ж незадекларована цивільна дружина Наталія Лавренюк.

За даними ЦПК, жінка має квартиру на 600 квадратних метрів ціною 13 мільйонів доларів у пішій доступності від Кремля.

А гроші для виплат через офшори своєму ж чоловікові Лавренюк бере з нафтового бізнесу в Росії, яким володіє спільно з дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Як повідомляли раніше, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та 112 Україна, а також їхнього власника – народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака, якого пов’язують з Віктором Медведчуком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хфеся Показати IP 11 Лютого 2021 12:41
Поприймали закони про зміни імен і фамілій, тепер половина Верховної Ради козаків та Шевченків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus