USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Зеленський заветував закон про примусову хімічну кастрацію за розбещення неповнолітніх

4 Вересня 2019 12:19
Президент Володимир Зеленський наклав вето на закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості».

Відповідні дані містять у картці закону на сайті парламенту, пише УНІАН.

Зазначається, що сьогодні, 4 вересня, закон було повернуто з пропозиціями президента.

«Готується на розгляд з вето президента», – йдеться у графі щодо стану проходження розгляду закону.

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні і в цілому як закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості» (№ 6449). Законом посилюється відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх осіб шляхом внесення змін до Кримінального кодексу України.

Так, у ККУ запроваджується нова стаття 59 −1 «Примусова хімічна кастрація». Відповідно до цієї статті, покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність. Передбачено, що примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років.

19 липня тодішній голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав цей закон, і його було направлено на підпис президенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тор Показати IP 4 Вересня 2019 13:02
Мда???? І чого б це???
отож до Тор Показати IP 4 Вересня 2019 13:59
І я так думаю???!
лучанка до отож Показати IP 4 Вересня 2019 15:19
Європа проти примусовості ( порушення прав людини). Тим більше, що хімкастрацію потрібно час від часу поновлювати, якщо я не помиляюся. Думаю, що внесуть новий законопроект, де правильно оформлять кастрацію гадів.
Читати уважно треба до Тор Показати IP 4 Вересня 2019 16:56
Він вніс додаткові пропозиції

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus