USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Зеркаль пояснила, чого Україні вже вдалося домогтися в Гаазькому суді

12 Березня 2017 17:04
Незважаючи на те, що російські представники в Гаазі намагаються зробити саме Україну винною у військових діях на Донбасі та стверджують про неможливість регулювання міжнародним правом питань державного тероризму і, як наслідок, відсутність покарання за це, Київ «зміг досить чітко пояснити, що в Суду є більше, ніж достатньо підстав, аби прийняти рішення про тимчасові заходи та розгляд справи по суті».

Про такі досягнення України на засіданнях Міжнародного суду ООН в Гаазі, на якому розглядається поданий офіційним Києвом судовий позов проти Москви, розповіла заступниця керівника українського МЗС - Олена Зеркаль, інформує видання «Рolitic.kiev.ua».

Також Зеркаль зауважила, що Україна досить чітко та впевнено довела правдивість своєї позиції. «Якщо протягом кількох місяців нам вдасться отримати рішення, яке передбачатиме застосування тимчасових заходів, для нас це стане вкрай важливою перемогою у відстоюванні нашої позиції. Завдяки рішенню Гаазького суду відносно тимчасових заходів можна буде встановити відповідальність сторін та унеможливити маніпуляції з боку Кремля. І вже після цього світова спільнота буде не благати Росію, а стане вимагати від неї чіткого та беззастережного виконання взятих зобов’язань. Тоді це вже буде абсолютно інша розмова», - переконана високопосадовець.

Як повідомлялося раніше, міжнародний суд ООН завершив слухання в рамках позову України до Росії про застосування запобіжних заходів проти РФ у зв’язку із запитом Києва. Рішення може бути готове вже до кінця квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 12 Березня 2017 20:26
Херня! Сильный всегда прав, слабый всегда виноват, так всегда было,есть и будет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus