USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Жертв Волинської трагедії увіковічнять у Любліні

24 Листопада 2015 07:00
У польському місті Люблін встановлять пам'ятник жертвам Волинської трагедії. За задумом ініціаторів, пам'ятник служитиме примиренням поляків з українцями.

Міська рада прийняла остаточне рішення і дала згоду на встановлення пам'ятника. Громадянську ініціативу підтримали більше тисячімешканців Любліна, – повідомляють у виданні «Радіо Польща».

«Це сигнал для всієї Польщі, який свідчить про те, що час мовчання про Волинську трагедію закінчився. Ми повинні сказати правду, схилити голови, віддати данину пам'яті жертвам і будувати дружні відносини з нашими українськими сусідами. Цей пам'ятник служитиме примиренням поляків з українцями. Ми встанемо тут всі разом - поляки й українці, помолимося і скажемо: ніколи більше», – говорить голова громадського комітету будівництва пам'ятника Зджіслав Когучюк (Zdzisław Koguciuk).

Відповідно до планів, пам'ятник буде готовий влітку наступного року. Його вартість становить 50000 злотих (майже 12000 євро). За станом на зараз, для його спорудження вже зібрали декілька тисяч злотих.

Пам'ятник поставлять в Сквері жертв Волинської трагедії, біля стародавнього кладовища, його висота сягатиме майже 6 метрів. На пам'ятнику буде написано: «На честь поляків Волині і південно-східних територій Польщі, жертв геноциду, вчиненого щодо поляків українськими націоналістами в 1939 - 1947 років».

На пам'ятнику будуть вирізьблені людські обличчя, а також православні і католицькі хрести. Автором монумента є місцевий муляр Вітольд Марцевич (Witold Marcewicz).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володимир Показати IP 24 Листопада 2015 09:34
Цей пам'ятник не служитиме знаком примирення між українцями і поляками, а навпаки дасть поштовх новому протистоянню (прихована пропаганда - "жертв геноциду, вчиненого щодо поляків українськими націоналістами")!!!
Вася Показати IP 24 Листопада 2015 11:42
Згідний з Володимиром. Колоністи хочуть реабілітуватися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus