USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Поляки пояснили, чому прийняли резолюцію про Волинську трагедію

14 Вересня 2016 22:00
Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що прийнята польським Сеймом резолюція про "геноцид поляків" українцями допоможе зняти це питання з порядку денного та не нашкодить відносинам з Україною.

Про це глава МЗС Польщі сказав в інтерв'ю виданню Rzeczpospolita, - передає ZN.

"Я пояснив українському президенту, що для нас прийняття тієї резолюції в Сеймі і називання, зрештою, своїм ім'ям того, що сталося кілька десятків років тому, було актом, який може дати початок процесу розуміння, а не нашкодить відносинам", - сказав Ващиковський.

Дипломат зазначив, що надалі варто перевести цей процес у формат діалогу істориків.

"Йдеться про те, щоб назвати все своїми іменами, показати один одному докази, перевести це питання в вимір діалогу істориків і зняти його з політичного порядку денного"

ЧИТАТИ ЩЕ: У ВОЛИНЬРАДІ ВИМАГАЮТЬ ВИЗНАТИ ГЕНОЦИД УКРАЇНЦІВ З БОКУ ПОЛЬЩІ

22 липня польський Сейм затвердив резолюцію, в якій встановив 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого проти громадян 2-ї Речі Посполитої в період Другої світової війни силами ОУН-УПА.

Президент України Петро Порошенко заявив, що шкодує у зв'язку з рішенням польського Сейму.

3 серпня у Верховній Раді зареєстрували проект постанови №5012 Про вшанування пам'яті жертв геноциду, вчиненого Польською державою щодо українців у 1919 - 1951 роках. Даний проект зареєстрував у Раді позафракційний народний депутат Олег Мусій.

4 серпня спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський застеріг Київ від прийняття Верховною Радою України постанови про геноцид українців, здійснений поляками.

У свою чергу в Міністерстві закордонних справ Польщі заявили, що назва проекту постанови про "геноцид українців" Польщею, зареєстрованого у Верховній Раді, викликає подив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола Показати IP 15 Вересня 2016 04:37
Гнилий це народ поляки куме
Вова Показати IP 15 Вересня 2016 06:57
Хитрозроблені пани - вони назвали все своїми іменами і це не зашкодить, а от українцям зась, зашкодить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus