USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Жорсткий карантин в австралійському Мельбурні призвів до браку продуктів

4 Серпня 2020 15:41
Столиця австралійського штату Вікторія, місто Мельбурн готується до нестачі мʼяса, продуктів і товарів першої необхідності. Через активне поширення коронавірусу влада ввела жорсткий карантин на 6 тижнів, що призвело до паніки серед населення, яке почало масово скуповувати товари в магазинах.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Daily Mail.

У місті та штаті введена комендантська година. Мельбурн зараз на четвертому етапі карантину — людям заборонено залишати свої будинки та відходити від них на відстань понад 5 км. Сам штат поки на третьому етапі, тому на околицях Мельбурну люди шикуються в довжелезні черги і скуповують весь товар.

Полки багатьох супермаркетів порожні. Найдефіцитніший товар — мʼясо. Бійні та мʼясокомбінати тимчасово скоротили обсяги виробництва і не встигають забезпечити продукцією всі торговельні мережі. Також бракує молока, овочів, напівфабрикатів і туалетного паперу.

Люди в соцмережах постять фотографії порожніх полиць, а деякі скаржаться на егоїзм і хамство жителів, які «скуповують цілу полицю», не залишаючи нічого іншим.

Деякі мережі супермаркетів після цього ввели обмеження на кількість товарів, які можна придбати за раз. Наприклад, одна з мереж встановила обмеження до двох пакетів на клієнта. Мережа Woolworths продає не більше двох товарів в одні руки.

На околицях міста залишається проблема так званих «десантів», коли мешканці мегаполісу групами приїжджають у приміські магазини і скуповують весь товар. Таке явище зʼявилося ще в березні, після чого влада ввела заборону на збір групами понад сто осіб. Багатьом власникам супермаркетів у невеличких містечках довелося залучати приватну охорону, щоб захиститися від «рейдів» жителів Мельбурну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus