USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

«Жовті жилети» влаштували погром в редакції французької газети

15 Лютого 2019 10:52
Учасники акції «жовтих жилетів» увірвалися до редакції газети Le Dauphine Libere в місті Тонон-ле-Бен (департамент Верхня Савойя на заході Франції), де влаштували безлад і застосували фізичну силу до деяких співробітників.

Про це 14 лютого повідомляється в заяві префектури департаменту, пише ТАСС.

Зазначається, що о 10:00 за місцевим часом близько 30 протестувальників прибули до будівлі, в якій розташовується одне з регіональних підрозділів видання.

«Багато проникли всередину, де почали розклеювати плакати і кинули предмет з поганим запахом», – йдеться в заяві.

Коли один із співробітників газети зажадав від агресивних маніфестантів залишити редакцію, вони відштовхнули його, а в його колегу розпорошили клейку речовину. У справу втрутилася поліція і розігнала учасників акції. Двоє людей були затримані і поміщені під варту.

Раніше в Бельгії «жовті жилети» влаштували безлади біля будинку екс-прем’єр-міністра країни і глави Соціалістичної партії Еліо Ді Рупо.

Напади на журналістів регулярно відбуваються під час маніфестацій учасників руху «жовтих жилетів», оскільки деякі з них вважають, що більшість ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про їхні протести або ж подають її у перекрученому вигляді. Нерідко, особливо в регіонах, з’являються повідомлення про те, що стосовно кореспондентів застосовують силу і не дають їм працювати на місці. Натомість співробітники новинного телеканалу BFMTV, до якого учасники протесту проявляють особливо негативні почуття, під час роботи на маніфестаціях не використовують мікрофони з фірмовим логотипом, аби уникнути проблем.

У грудні минулого року жовті жилети підпалили пункт пропуск на платній автомагістралі A50. У Франції з початку листопада тривають протести «жовтих жилетів». Наймасштабніші акціївідбулись у Парижі 1 та 8 грудня. Зокрема, 8 грудня поліція застосувала сльозогінний газ та відтіснила щитами демонстрантів, відомих як «жовті жилети». Також вперше з 2005 року на вулиці Парижа вивели бронетранспортери. На вулицях міста з’явилися перші барикади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus