USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Журналісти показали, як на митниці заробити гроші «буквально з повітря»

27 Травня 2016 09:49
Як заробити гроші буквально з повітря, перетинаючи кордон, і при цьому нанести неабиякі збитки державі, досліджували журналісти «СтопКор».

Вони пішли на експеримент і пройшли весь шлях так званих “човників” – мешканців прикордонних міст, які промишляють нелегальними заробітками і перепродажем товарів. Щодня повз митників проходять сотні заробітчан, а повз бюджет країни – сотні тисяч гривень.

Журналісти показали, як охочим вдається обходити закони, де вони роблять закупи та як і кому “скидають” товар, – пише «Кордон».

Детальніше – у сюжеті.



Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що волинські правоохоронці відхрещуються від звинувачень у «кришуванні» контрабанди бурштину.

Водночас, на волинській митниці періодично відбуваються протести проти нового тимчасового керівника Олександра Шавлака, якого призначив головний фіскал країни, член БПП Роман Насіров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Олена Показати IP 27 Травня 2016 10:06
Ви б краще проводили розслідування про те, як наші можновладці обрадають простий народ. Люди в прикордонній зоні мають можливість хоч якось прокормити свої сім'ї. Як по Вашому має вижити родина, із двох мінімальних зарплат при теперішніх цінах на комунальні послуги та продукти харчуванння - не кажу уже про придбання якісного одягу? Так, Україна втрачає , але у іншому випадку ці ж кошти , які б пішли у бюджет розікрали б наші можновладці, жируючи на усі 100%, у той час, коли люди не мають можливості придбати собі шмат хліба з маслом.
І що? Показати IP 27 Травня 2016 10:16
Що тут незаконного? Люди в межах кількості, визначеної законом, переносять/перевозять товар через кордон. І обурюватись "роздрібленням кількості" цього товару не слід. Люди в законному порядку оптимізують свої витрати на податки. І не треба тут голосити про обкрадання держави. Коли держава обікрала людей, вкрала їх зароблену пенсію - збільшивши пенсійний вік, вкрала право на гідне життя - допустивши дерибан і знищення підприємств, де люди заробляли собі на прожиття... Люди виживають. Та й, врешті-решт, за що стояв Майдан? За Євроінтеграцію. Значить за вільне переміщення капіталів, товарів і робочої сили. Люди вже інтегрувалися. А ось неповоротка і корумпована держава - ні. Отож, відійди вбік і не заважай людям.
Смерть москалям до І що? Показати IP 27 Травня 2016 12:16
Сто процентів згідний.Люди не крадуть в держави а навпаки заробляють.Просто ці гроші дістаються людям а не мразям депутатам.
небайдужий Показати IP 27 Травня 2016 10:33
люди виживають - це щоб не померти з голоду і заплатити непідйомні тарифи мусять мордуватися ,хіба це нормальне життя , робіт там нема вижити без цього шансів теж нема ,ви дивіться хо тонами промишляє ,от де мимо бюджету ті тисячі ,Як настане нормальне життя європейське з нормальною зарплатою,захистом то ви туди нікого і палкою не загоните ,а поки що мовчіть,
ochekujęca v kolejce Показати IP 27 Травня 2016 11:16
Поїдьте на митницю Яґодин - Дороґуськ ....станьте в черґу і .....фільмуйте..як за ,,певну квоту,,Пан - не знаю хто - з автоматом в руках продае стоячі на місці біля ,,белкі,, право на пільґовий перетин кордону . Так звана ,,друґа черґа ,,. І це - представник держави ...морди зміняються , залежно від зміни .
Костя до ochekujęca v kolejce Показати IP 28 Травня 2016 00:46
Навіщо ж ви кантору палите:) Ні хто ні кого не силує. Той хто хитріше, той дає, а не жме.
Захарченко М. Показати IP 27 Травня 2016 14:31
" .... Як заробити гроші буквально з повітря, перетинаючи кордон, і при цьому нанести неабиякі збитки державі, досліджували журналісти «СтопКор»....." Ви шановні дослідіть будь - ласка , як наш президент і уряд довели країну до такого стану ??? Де людям заробити , як вижити ??? В державі проводиться геноцид проти власного народу / заводи ,фабрики знищили, економіки, науки нема / і цього не бачать , а народ знову заложник ...!!! Ганьба !!!
Я в курсі Показати IP 28 Травня 2016 10:47
Репортаж - повна дурня! Не люди винні, що хтось продає контрафактні алкоголь і цигарки. Не вони державу намахують. Везуть/несуть свою норму на свою відповідальність - штрафи там немалі. (Джентельмени удачі). Подрібнення партій товару - система корупціі в Украіні спричинила це явище, адже особисто я і моі колеги на свій ризик ввозили товари офіційно і потім сміялися від розпачу: ті самі запчастини польського виробництва ставали нам 'золотими', іх нереально збути! Вони втричі здорожчали після перетину кордону! Чому? Бо процедура нарахувань на митниці є здирницька. Реально вирішити проблему зможе реформаторський підхід до митних платежів - там треба все старе викинути на сміття, а запровадити чесну правову базу. Питання контрабасу і дрібнених партій відійде в небуття. А те, що воно вже стільки часу стоіть непорушно - бо так комусь треба. Але точно не тим людям, що живуть в чергах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus