USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські правоохоронці відхрещуються від звинувачень у «кришуванні» контрабанди бурштину

23 Березня 2016 14:31
У «кришуванні» контрабанди бурштину ціною майже у 6 мільйонів євро спецслужбовці звинувачують волинських митників та прикордонників, але фіскали таку інформацію спростовують.

Чи справді до нелегального перевезення «сонячного каміння» через україно-польський кордон причетні волинські посадовці, спробували розібратися журналісти ТРК Аверс.

Нагадаємо, у пункті пропуску «Дорогуськ», що сполучається з українським «Ягодином», польські митники затримали зловмисників, які намагалися перевезти через кордон 1,5 тонни бурштину. Перед спецслужбами України постало питання, як таку велику партію нелегального товару не помітили на «Ягодині»? Своєю чергою, представники прикордонної служби одразу взялися пояснювати ситуацію. З їх слів, вантажівку, в якій знаходився бурштин, оформляли та опломбовували в одній з центрально-східних внутрішніх митниць України, а тому безпосередньо на пункті пропуску «Ягодин» запечатаний товар не перевіряли.

Речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Фейсбук повідомила, що спецслужба викрила банду, яка організувала переправлення бурштину до Польщі. На думку спецслужб, до злочинної групи входили волинські митники та прикордонники.

Журналісти вирішили дізнатися у прес-службі Волинської митниці ДФС, чи причетні до злочину стражі кордону. Але наразі ті ситуацію не коментують, кажуть, що проводять внутрішнє розслідування.

«За фактом незаконного переміщення бурштину в зоні діяльності Волиської митиці ДФС розпочато службову превірку. Відтак Волинська митниця після завершення розслідування поінформує про його результати», - розповіла речник Волинської митниці ДФС Ірина Конограй.

Натомість речник Луцького прикордонного загону Олег Личковський навідріз відмовився коментувати ситуацію та декілька разів посилався на помічника голови Державної прикордонної служби України Олега Слободяна, який всіляко намагався виправдити підлеглих.

Своєю чергою, у Головному управлінні Служби безпеки у Волинській області про нелегальне перевезення бурштину говорити відмовляються. Але спецслужби аргументують свою позицію по-іншому: мовляв, не хочуть перешкоджати роботі слідчих органів.

Детальніше дивіться у сюжеті:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
12345 Показати IP 23 Березня 2016 14:47
Головний кришувальник - Петя Шпига. Крапка.
Є ще вищий до 12345 Показати IP 23 Березня 2016 15:58
А ПЕТЮ кишує Лапін Ігор...Вот і вся історія...
Європа Показати IP 23 Березня 2016 15:42
Якби такий бардак з видобутком корисних копалин як є у нас, навіть важко уявити був би у Польщі, Чехії там би арештували головного повітового прокуратора, начальника поліції повіту,начальника безпеки повіту, а у нас знову шукають цапів відбувайл.Цікаво більш як два роки розкрадають поклади бурштину а наші начальники СБ, прокуратури,прикордонної служби,міліції,ОДА сліпі?Та ні вони очолюють грабунок народу(держави)!Зганьбили майдан і депутати на ток шоу вони все знають а зробити ніби нічого неможуть!
Анонім Показати IP 23 Березня 2016 18:18
держи-держи вора, поймать его пора, но как известно, что непойманый - не вор. КЛОУНАДА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ !!!!!!!!
Рома Показати IP 23 Березня 2016 19:24
Тільки СБУ безпосередньо кришує бурштин!!! 100%
Шпига це ти до Рома Показати IP 23 Березня 2016 22:51
Чи може Лапін))
11111 Показати IP 23 Березня 2016 21:59
ту зміну через яку проїхала партія розігнати
Бандера Показати IP 24 Березня 2016 13:29
Кришуе Ігор Лапін це 1000 відсотків інформація!!! Також Еремеева прибрала Самооборона Луцька за наказом Лапіна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus