USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ВЛАСНА ДУМКА: журналісти вирішують людські проблеми

20 Вересня 2013 18:00
Все частіше люди вирішують свої проблеми завдяки засобам масової інформації й інтернет-виданням. Вони телефонують у редакцію, пишуть листи, приходять до журналістів особисто. Медійники в більшості люди толерантні, звикли слухати, а особливо вислуховувати. А якщо з’являється нагода ще й покритикувати владу, то чому не допомогти публікацією, сюжетом.

Проте часто для вирішення своїх проблем люди самі нічого не роблять, окрім дзвінка в редакцію. Неодноразово доводилося чути на іншому кінці дроту «державний голос»: «Нам про це нічого не відомо», або «Та якби вони хоча б заяву написали».

Не будемо далеко ходити. Випадок, що трапився два дні тому (18 вересня). Мешканці села Оздів Луцького району запросили журналістів ТРК «Аверс» та Волинських Новин на мітинг, де вони мали проігнорувати маршрутне таксі, яким постійно добираються до Луцька. Їхні вимоги закономірні: рейси здійснюються або зарано, або запізно. Зауважимо, що люди в маршрутку все ж сіли, а обіцяли не їхати, поки не задовольнять їхні вимоги.

Читайте також: Волинські селяни не задоволені розкладом руху рейсових автобусів

Зазначимо, що вже наступного дня до редакції зателефонували мешканці і подякували. Спробував дізнатися подробиці в управлінні інфраструктури та туризму облдержадміністрації.
«Ми поговорили з перевізником, він погодився «пустити» більший автобус. Щодо нового рейсу, то це треба чекати закінчення терміну дії теперішнього тендеру. У ньому прописані усі рейси. Достроково розривати договір з перевізником ніхто не буде, адже він виконує свою роботу належним чином».

Щодо продовження маршруту номер 19, що зараз їздить до Гіркої Полонки, то на цю пропозицію мешканців Оздова заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв відреагував так: «Продовжити неможливо, навіть на два ранкових рейси, бо з Львівської о цій порі також їдуть люди, там маршрутки усі також переповнені. Це треба змінювати увесь графік руху».

Тож усе або вирішилося, чи невдовзі вирішиться.
Шокувала одна фраза: «Ми взнали про це з вашої публікації. До нас ніхто не звертався!»
Переконаний на 100%, що не зверталися і користувачі-коментатори нашого сайту, які соромляться своїх імен і прізвищ (наводжу мовою оригіналу):

1601: (Ви ще подивіться який переповнений маршрут Луцьк-бережанка усі рейси поспіль)

"""": (і ще не забудьте поспостерігати за маршрутом Луцьк-Небіжка як люди і діти ходять(мали б їздити)в таку погоду хто куди...!?)

андрій: (а луцьк - цеперів те саме. змінили маршут тепер ні з роботинормальн не доїдеш ніна роботу....)

оля: (А БЕРЕСТЕЧКО-ЛУЦЬК).

Шановні, Андріє, Олю, 1601 і… три відкриті лапки… навіщо ж мама з татом Вас так назвали. Беріть ручки, листочки і обов’язково пишіть від руки заяви, де вказуйте власну проблему. І тоді «погана» влада Вам ймовірно допоможе, піде на зустріч, врахує Ваші побажання.

Костянтин ЯВОРСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus