USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Жванія заявив, що Майдан фінансувало злочинне угрупування, яке рвалося до влади і грошей

23 Липня 2020 18:41
Поки в Україні обговорювали луцького терориста, назрів черговий політичний скандал. З викриттями проти експрезидента Петра Порошенка виступив його колишній соратник – політик і бізнесмен Давид Жванія.

Він заявив, що Євромайданом управляли злочинні угрупування, які очолювали перші особи майбутніх партій влади – БПП і «Народного фронту». А також повідомив, що брав участь в передачі багатомільйонних хабарів єврочиновникам – в обмін на лояльність до обрання Порошенка президентом.

У чому суть одкровень Жванії і чому він вирішив озвучити їх саме зараз – у матеріалі видання «Страна.ua».

«Порошенко рветься до влади». Що заявив Жванія?

Екснардеп у своєму відеозверненні розповів, що Україні загрожує новий прихід до влади Порошенка.

«В країні відбувається повзучий реванш – рейтинг Зеленського падає, до влади знову рветься Порошенко і його оточення. Я не можу на це спокійно дивитися, тому вирішив дати цю пресконференцію. Попередити громадян України, щоб вони не робили помилки. Розповісти всім, хто такий Порошенко і його оточення, – пояснив Жванія. – Це злочинне угрупування, яке з самого початку брало участь в Майдані лише заради захоплення влади і особистого збагачення».

Він заявив, що після Майдану в 2014 році до влади прийшло організоване злочинне угрупування, в якому перебував і він сам. За словами Жванії, саме воно фінансувало протести і зривало будь-які спроби домовленостей із владою, які були покликані уникнути ескалації. Саме тоді, мовляв, сформувалися основні групи впливу на нинішню політику.

«Я також входив в ОЗГ, яке захопило владу в 14-му році на хвилі народних протестів. Ми фінансували Майдан, ми підігрівали протестні настрої в ЗМІ, зірвали мирні ініціативи влади, вели сепаратні переговори з депутатами «Партії регіонів», вели переговори з іноземними посольствами.

В ОЗГ входили Мартиненко, Порошенко, Турчинов, Яценюк, Кличко. Кожен з яких долучив своє угрупування. Турчинов, наприклад, привів Пашинського і Парубія», – розповів Жванія і додав, що готовий дати з цього приводу свідчення.

Після перемоги Євромайдану група, до якої входив Жванія, займалася політичною корупцією, щоб забезпечити президентство для Порошенка. У схемі також брав участь майбутній глава МЗС Павло Клімкін.

«Безпосередньо я і Клімкін брали участь у передачі 5 мільйонів євро через Посольство України в Німеччині для одного високопоставленого в той час єврочиновника з метою забезпечення підтримки Порошенка в якості кандидата на пост президента України з боку ЄС. Обставини цього готовий надати слідчим органам», – повідомив екснардеп.

На його думку, Порошенко став президентом в результаті консенсусу олігархів. І взяв на себе певні зобов'язання перед ними, які в більшості випадків відпрацював.

Він також підрахував, скільки експрезидент заробив за п'ятирічку на Банковій. «Порошенко за час перебування при владі отримав корупційним шляхом приблизно 3 мільярди 400 мільйонів доларів. Ці гроші виведені в офшори», – вважає Жванія.

Він нагадав, що в квітні 2019 року, тобто напередодні другого туру виборів, подавав позов до Окружного адмінсуду Києва на заборону виїзду з країни колишнім керівникам. «Хоча на мене чинив сильний тиск Порошенко і його оточення, а також Турчинов. Вони тоді дійсно дуже боялися розплати і планували втечу з країни», – стверджує Жванія.

Колишній політик понадіявся, що у президента Зеленського «вистачить політичної волі довести до кінця справи Порошенка і його оточення».

«Порошенко сьогодні, напередодні місцевих виборів, може спробувати балотуватися в мери. До Майдану це була його мрія – він принизливо випрошував у Януковича право балотуватися в мери Києва, був готовий дати хабар за це. Янукович не дозволив, і Порошенко не посмів не послухатися», – повідомив Давид Жванія і пообіцяв щотижня виступати з новими викриттями.
Отже, що цікавого заявив Жванія?

1. Євромайдан не був стихійним протестом, а фінансувався політичними колами для повалення Януковича.

2. Будь-які мирні ініціативи зривала група, в яку входили Мартиненко, Порошенко, Турчинов, Яценюк і Кличко.

3. Жванія і Клімкін давали 5 мільйонів євро хабара єврочиновнику для лобіювання інтересів Порошенка як кандидата в президенти в 2014 році.

Хто такий Давид Жванія?

Давид Жванія – відомий в Україні бізнесмен родом з Грузії. Давній бізнес-партнер депутата кількох скликань Миколи Мартиненка.

Жванія був депутатом Верховної Ради чотирьох скликань. У 2004 році він був соратником Віктора Ющенка, входив до «Нашої України», брав участь у Помаранчевій революції. У 2005 році обіймав посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій в уряді Юлії Тимошенко.

У 2006 році пройшов до Верховної Ради від партії Ющенка, але потім з ним жорстко розсварився. У 2010 році зійшовся з командою Януковича.

На виборах у 2012 році пройшов до парламенту як самовисуванець і позапартійний у 140-му окрузі. Був членом фракції «Партії регіонів», але вийшов з неї в 2013 році, коли почалася Революція Гідності.

На виборах 2014 року був одним з керівників виборчого штабу «Блоку Петра Порошенка». Нардеп Олександр Онищенко заявляв, що передавав гроші Жванії за місце в парламенті VIII скликання. Онищенко розповідав, що спочатку його не хотіла реєструвати кандидатом ЦВК. Відмову в реєстрації пояснили тим, що він провів багато часу за межами України. Онищенко подав до суду і програв. Потім подав апеляцію і програв вдруге. Але потім питання вирішив Порошенко.

«Він мені особисто подзвонив, десь за два-три дні до реєстрації, візьміть роздруківку, зі свого номера набрав мене. Сам президент зі свого мобільного. Сам Петя подзвонив зі свого мобільного і сказав там: зустрінься зі Жванією... Жванія тоді взяв у мене 6 мільйонів доларів на передвиборну кампанію. На наступний день Петя мене викликав до себе і каже: щойно у мене був голова комісії Охендовський, він тебе чекає, йди до нього, він тобі все зробить», – заявляв Онищенко.

Цікаво, що член виборчого штабу БПП Артем Біденко також заявляв, що Давид Жванія на виборах 2014 року вирішував непублічні фінансові питання політсили Порошенка.

«Продавати міг тільки Жванія, просто, щоб ти розумів. Ніхто не міг продавати, ніхто цим не займався. Ні Березенко, ні Ложкін... Продано було 10-15, максимум 20 місць", – говорив в інтерв'ю «Слiдство.Iнфо» Біденко в 2014 році.

З політики Давид Жванія вибув після програшу на виборах до Ради у 2014 році, коли він не зміг пройти у мажоритарному окрузі в Одеській області. Приблизно тоді ж він розійшовся зі своїм бізнес-партнером Миколою Мартиненком, який був одним зі спонсорів партії Яценюка «Народний фронт». Паралельно він став критикувати і самого Яценюка. І тоді почався його відхід від владної команди.

Чому Жванія атакував Порошенка?

У відкриту війною на Порошенка Жванія пішов ще в квітні минулого року. Тоді колишній депутат подав позов до Окружного адмінсуду Києва, у якому просив заборонити вищому керівництву країни залишати її територію протягом року після виборів президента.

Жванія стверджував, що Порошенко, Турчинов, низка співробітників Адміністрації президента і фракцій БПП та НФ – це організоване злочинне угрупування, чию діяльність потрібно розслідувати. Всього в «список Жванії» увійшло 180 осіб.

Цікаво, що ім'я Жванії днями згадувалося у фільмі НАБУ, яке приходило з обшуком до Окружного адмінсуду Києва. Антикорупційне відомство стверджувало, що керівництво ОАСК – судді Вовк і Аблов – розробили злочинний план щодо закриття кордону для Порошенка і Ко, а позов подавав Жванія. Щоправда, НАБУ стверджувало, що він забрав позов із ОАСК.

Цю історію у своєму відео згадав і сам Жванія. Він спростував інформацію антикорупціонерів. «Я не відкликав цей позов, як стверджується у фільмі НАБУ. Хоча на мене чинив сильний тиск Порошенко і його оточення, а також Турчинов», – заявив він.
Як передає «Українська правда», партія «Європейська солідарність» заяву Жванії назвала брехнею. Павло Клімкін також назвав фейком оприлюднену інформацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
дідо Показати IP 23 Липня 2020 18:55
Це той Жванія,який організував зустріч на якій отравили Ющенка?
Я до дідо Показати IP 24 Липня 2020 06:10
недотравили.............
Пер до дідо Показати IP 24 Липня 2020 21:11
Жванія з Москви не вилазить. По два рази в місяць там, УП оприлюднила. Думаю всі питання зняті.
Петро до Пер Показати IP 25 Липня 2020 12:31
Олексійко ПОПович і Мердведчук там постійно сидять, але Лохторат не звертає уваги. Хіба бізнес на кацапії в ПОПи і Свинарчуків перестав працювати? (ПОПа ще в 2013 році на вечірці хвалився що буде презом.. Як не згадати слова фірташа в суді Відня: "ми хотіли поставити президентом Попрошенка і нам це вдалось")
сірошка Показати IP 23 Липня 2020 19:17
а мині грошів ніхто нидавав...Я бисплатно скакав...Може я лох?
Лучанин до сірошка Показати IP 23 Липня 2020 19:47
Ідейний)
Корінний лучанин Показати IP 23 Липня 2020 19:21
Потихеньку доходить. Це добре. Краще пізно,ніж ніколи.
факт Показати IP 23 Липня 2020 20:06
Чим ближче до виборів,шакали починають викривати один одного за злочинні дії проти українського народу. Це вже великий плюс для майбутніх кандидатів і для виборців вцілому. Буде над чим ворушити мізками.
Петро до факт Показати IP 25 Липня 2020 12:39
Треба мати чим "ворушити", історія "обрань" доказу відсутність чим розуміти.. Голосувати можуть за партократа, миздобула-акцепта, за злодяія-рецидівіста, за кгбнявого казнокрада "Лоліту" чи клоуна зі співаком, але ні разу за справжню людину.
колумб Показати IP 23 Липня 2020 20:12
Ото відриття на сьомому році
скептик Показати IP 23 Липня 2020 20:32
узагальнюючи, можна твердо сказати , що всіх топ-чиновників , які прийшли до влади у 1994-му разом з рижим тарганом, можна сміло ставити до стіни
Остап Вакарчук Показати IP 23 Липня 2020 20:45
А хтось про це хіба не знав. Жванія - Америку відкрив. Все було і так відомо в Україні, починаючи з 2014 року коли заїжджі пани американці з Госдепу почали хліб з бубликами роздавати, що пан Порошенко і його банда прийдуть та прийшли до влади на крові народній, при цьому скориставшись хаосом, війною та на фоні своїх гарячих політичних заяв та лозунгів, які заявляли в один голос, що крім Порошенка ніхто нашу Україну не зможе вивезти з такої політичної та економічної кризи, так як це зроблять Господь та Порошенко.
Петро до Остап Вакарчук Показати IP 25 Липня 2020 12:43
Ще один "Славко-Дурко".. Про "госдеп" можна подробніше і як він Крым з "ордло" віджав? Засилля яких агентів в Україні які спокійно викрадають людей? (ЦРУ чи ФСБ?)
Хір Показати IP 23 Липня 2020 21:53
Він назвав всіх майданівців проплаченими найманцями. Студентів ніхто не бив. Люди по своїй ініціативі не виходили, їх заганяли. Особливо бюджетників))) Шо за брєд? Порох не святий далеко, але це такий абсурд!!! Фото біля собору на стенді є доказами піз**жа. Скільки на думку жванії коштують їхні життя???
fy до Хір Показати IP 24 Липня 2020 09:16
ясно одне що майдан був проплачений
скептик до fy Показати IP 24 Липня 2020 20:09
не зовсім так. революції затівають оптимісти, здійснюють реалісти, а плодами користуються негідники. те саме і з майданами
Петро до fy Показати IP 25 Липня 2020 12:55
Вся виборча компанія Попрошенка в 2014 році була проплачена Фірташем (гаманцем ху@ла) і не витрачено жодної попРОШЕНівської копійки, це тебе не напружує? ПОП на той час мав 300 тис$ боргу, але як "піднявся" будучи презом на сліпотрасті..
Петро до Хір Показати IP 25 Липня 2020 12:49
тХір, саме Потрох писав заяву "беркутам" на розгон студентів 1 грудня, навіть фото є з ними і інформація легко Гулиться. ПОПу згубила обіда за те що його з "ударєним" послали на "йух" при намаганні очолити майдан. Друга спроба була на "бульдозері" - дивитись відео до кінця
Максим Показати IP 23 Липня 2020 22:07
На откровения Жвании по поводу Майдана всем наплевать. Те, кто не поддержал Майдан, прекрасно всё это знали и тогда. Те, кто поддержал, но разочаровался, сделали это и без его признаний. А те, кто поддержал, и продолжает видеть в нем нечто позитивное, не откажутся от своих убеждений даже если их будет уговаривать вся верхушка Майдана лично. Так что, ни о чём.
ан до Максим Показати IP 24 Липня 2020 09:18
100% істина
так таки так до ан Показати IP 24 Липня 2020 09:47
Чим ближче до виборів-тим більше різних жваній буде вилазити ! скоро з яника зроблять святого,бо ж не встигли намалювати чергового голобородька
Свідомий Показати IP 24 Липня 2020 10:28
Павло Данильчук отримав за шоу з Башкаленком на Театральному майдані від Мартиненка 70 тисяч доларів. Павлику може вже пора і тобі розповісти правду.
55 Показати IP 24 Липня 2020 19:11
Майдан однозначно чітко контролювався і задля цього фінансувався. Зрозуміло, що гроші не роздавалися абсолютно всім, хто на ньому стояв. Це зовсім інші технології. Все було чітко продумано, навіть вбиті майданівці, це елемент сценарію. Комусь це було очевидно ще тоді, комусь і на даний час не доходить
Народна прокуратура Показати IP 24 Липня 2020 21:53
От,блін! після Майдану усіх держслужбовців і правоохоронців звинувачували у тому, що вони були прислужниками злочинного режиму і верещали, що їм потрібно було звільнитись ще до втечі Януковича. Тепер один з банди, яка захопила владу, признався, що їх режим також з самого початку був злочинним. Знов держслужбовці будуть прислужниками злочинного режиму? А нинішній режим, який встановили 73% лохторату злочинний чи ні? Підкажіть, пора вже звільнятись?
ХХХ Показати IP 25 Липня 2020 10:19
Чому не порушено кримінальної справи проти жванії??? Публікації ЗМІ є підставою для порушення!!!
Юрій Показати IP 31 Липня 2020 10:20
Що серйозно? Та не може бути) Та тепер хіба повний д*біл цього не розуміє, америку відкрив...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus