USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Жигулі» їздитимуть по Волині, поки колеса не відваляться, – кажуть в ОДА

13 Жовтня 2009 17:23
Водії старих вітчизняних автівок Волині не бажають проходити технічний огляд, пояснюючи це дорожнечею послуг та технічною нездатністю ненових машин пройти ТО. З іншого боку – через ігнорування діагностики недоотримують кошти місцеві дорожні фонди. Про це на засіданні постійно діючої комісії з питань промисловості, транспорту та зв’язку говорив начальник головного управління промисловості  та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Микола Кучеренко, – 13 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
Як зазначив пан Кучеренко, водії старих «Москвичів» і «Жигулі», які не проходять техогляд з першого разу, втрачають бажання з’являтись на наступну діагностику. «Тож якщо вітчизняна машина ще більш-менш у прийнятному стані, хай би їздила, поки колеса не відваляться», – додав він.
Така позиція влади викликана тим, що коштів на ремонт комунальних доріг критично не вистачає. А левова їх частка – понад 80% надходжень – гроші із дорожного збору. Саме його  автовласники  платять під час проходження техогляду в ДАІ. Причиною спорожнення фондів стало постійне перенесення кінцевої дати техогляду транспорту.
Тепер це 15 грудня, а не середина липня, як у минулі роки. Терміни відсувають, а водії так і не поспішають проходити ТО. Дарма, що від цього залежить і стан доріг, якими вони їздять.
«53% водіїв Волині вже пройшли техогляд», – зауважив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області Юрій Ришкевич. За його словами, до 15 грудня служба не має права вилучати талони або штрафувати власників автомобілів, що не пройшли діагностику. «Тим більше, є ймовірність чергового продовження терміну  проходження ТО – до липня 2010-го», – додав він.
Тож, як зазначив пан Кучеренко, інформація про те, що кошти на ремонт доріг будуть виділені до кінця цього року, – дуже сумнівна.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2009 22:53
А де гроші, що луцька міськрада проголосувала на ремонт доріг у липні? Скоро морози - тоді й почнемо?
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2009 21:23
Коли вже перестануть знущатися над народом. "Славуту" купив не для заробітку, за рік наїжджаю до 10 000 км.,для своїх потреб. А платити треба так ніби я мільйонер- техогляд здирницький, стахівка, масло замінити було торішнього року в три рази менше, а як ще придумають обов"язково-примусово зимові шини, ціна на бензин скаче галопом і ще хто-зна що придумають. І куди бідному селянину подітися? Чиновники, майте совість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus