USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Житель Чернігівщини хотів таємно провезти через «Устилуг» 14 тисяч євро

27 Листопада 2023 11:11
На Волині зупинили чернігівчанина, який мав намір вивезти з України валюту. Випадок трапився на «зеленому коридорі» митного поста «Устилуг».

Про це повідомляє Волинська митниця.

Обираючи цю смугу руху, водій легкового авто із двома пасажирами ствердили, що не мають при собі об’єктів для письмового декларування. Під час усного опитування заявили, що на трьох везуть 30 тисяч євро готівкою. Така сума, справді, як еквівалент ліміту в 10 000 євро на одну особу, не потребує додаткових заходів фінансового контролю.

Читати ще: За $1600 купив «печатки» посольства: харків’янин намагався втекти за кордон через «Ягодин»

Але під час митного огляду автомобіля, крім заявлених купюр, у валізі водія було виявлено ще 14 тисяч євро. За курсом НБУ на дату порушення це становить 549 780 грн.

Вони були вилучені у чоловіка у справі про порушення митних з ознаками, передбаченими у частині 1 ст. 471 Митного кодексу. Згідно з її положеннями, недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, у сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 20 відсотків від суми перевищення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Аааааць Показати IP 28 Листопада 2023 14:04
За ці копійки навіть не стояло згадувати. Он слуги та наші чинуши мільйонами вивозять... і нічого їм, живуть якось собі.
Джек Показати IP 28 Листопада 2023 16:24
Оце так злочин

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus