USD 39.76 40.00
  • USD 39.76 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

За $1600 купив «печатки» посольства: харків’янин намагався втекти за кордон через «Ягодин»

11 Листопада 2023 13:20
68 тисяч гривень штрафу заплатить уродженець Харкова, який купив підроблений документ та намагався з ним виїхати з України через «Ягодин».

Відповідний вирок ухвалив Любомльський районний суд.

На початку липня Микола Б. домовився з невстановленою особою через «Вайбер» про виготовлення документа, який надає право безперешкодного перетину державного кордону України.

Для створення такого документа він надав невстановленій особі свій закордонний паспорт та 600 доларів завдатку. На третій сторінці паспорта було нанесено печатки, які у разі їхньої справжності давали б можливість виїзду військовозобов’язаному чоловіку за кордон: печатку «ДЕРЖАВНА МІГРАЦЙНА СЛУЖБА УКРАЇНИ 51.01.3» та штамп «Оформлено виїзд на постійне проживання», які ставить Державна міграційна служба України; печатку «Посольство України в Республіці Молдова №1 Консульський відділ» і штамп «Взятий на постійний консульський облік в Посольстві України в Республіці Молдова», які ставлять посольства України в інших країнах.

Читати ще: Купив документи за $5000: учень ПТУ намагався через «Устилуг» втекти за кордон

Коли Микола Б. отримав паспорт з підробленими печатками, він заплатив ще тисячу доларів. Але 10 вересня під час спроби перетину кордону на пункті пропуску для міжнародного залізничного сполучення «Ягодин» прикордонники помітили, що печатки в закордонному паспорті Миколи Б. підроблені.

До суду обвинувальний акт надійшов з угодою між обвинуваченим та прокурором. Миколу Б. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus