USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Жителі Нововолинська нарікають на жахливий сморід у місті

14 Вересня 2016 09:56
З початку 2016-го року в Нововолинську працює мале підприємство “Екопротеїн” з переробки курячого пір’я та кісток на кормову муку для тварин. Фірма орендує цех заводу ВАТ “Оснастка”, що на 15-у мікрорайоні. В результаті діяльності “Екопротеїну” виникає специфічний неприємний запах, який турбує мешканців найближчих житлових будинків, а також заважає сусіднім підприємствам, - інформує БУГ.

До речі, у квітні керівник “Екопротеїну” Анатолій Кулінічєв казав, що “вже замовили установку з утилізації запаху за допомогою спалювання, на кінець травня на підприємстві має бути спеціальне обладнання. Ми також спілкуємося з іншим заводом, харківським. Вони утилізують не спалюванням, а озонуванням. Звісно, це не дешево, але ми розуміємо, що рано чи пізно тут повстануть люди і діватися буде нікуди. Або ми закриємося, або виправимо ситуацію. Якщо брати з іншого боку, податки тат, за оренду платимо також тут, люди працевлаштовані місцеві”.

З огляду на поширення неприємного запаху містом, мабуть, керівництво фірми не встановило відповідного обладнання, запах надалі продовжує розповсюджуватися, а мешканці 15 мікрорайону скаржитися.

Жителька Нововолинська розповіла, що жахливий сморід посилює західний вітер, також неможливо дихати у дощові дні, вікна постійно зачинені, так як неприємне повітря проникає і до квартир. Додатково було зазначено, що специфічний запах поширюється від відходів підприємства “Кроноспан”. Людям цікаво, чи здійснюється належний контроль за діяльністю підприємства “Екопротеїн”. Молоді мами переймаються, що сморід також може супроводжувати іншу загрозу для здоров’я.
І знову Анатолій Кулінічєв спілкувався журналістам і розповів, що наразі знаходиться в Києві. Погодився з тим, що, на жаль, обладнання для утилізації запаху не встановили у зв’язку з фінансовими проблемами. Також зазначив, що виробництво “Екопротеїну” частково зупинили, переробку здійснюють лише пізно ввечері задля меншої шкоди.

Після телефонної розмови працівники видання вирішили завітати на підприємство. Приблизно в 12:00 робота на фірмі “кипіла” (хоча ж власник запевнив, що виробництво здійснюється пізно ввечері). Анатолій Величко (колишній голова профспілки ВАТ “Оснастка”, нововолинський волонтер) працівник “Екопротеїну” повідомив, що керівні особи відсутні. Але виклав інформацію, що найближчим часом (можливо, і до кінця цього тижня) планується перенести виробництво в село Морозовичі Іваничівського району, віддалено від помешкань. Також зазначив, що відходи, від яких і доноситься сморід, засипані розчином хлору, але висновок можна зробити очевидний, що то не ефективний спосіб боротьби з неприємним запахом.

Анатолій Величко також пояснив, що виробництво по правді виконується переважно ввечері, але у зв’язку з тим, що наразі є мало працівників переробку здійснюють і вдень, але коротким терміном. Тобто слова власника Анатолія Кулінічєва зовсім інші. Цікаво ж і те, що інформацію про запланований переїзд фірми до села Морозовичі отримали не від власника.

Зауважимо, що в серпні місяці мер міста Нововолинська Віктор Сапожніков з ініціативи депутата міської ради Богдана Бадзюня скликав нараду, на якій обговорювалися питання діяльності підприємства “Екопротеїн”.

На сьогоднішній день жодної перевірки не здійснено. Вищі контролюючі органи на фірму не допущені, але ж міська влада добре проінформована про сморід, також знають і те, що він заважає та навіть лякає нововолинців.

Депутат Нововолинської міської ради Богдан Бадзюнь зазначив, що наступного тижня розпочнуть належну перевірку підприємства, якщо ж до того часу “Екопротоїн” не втече у село.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, проблему зі смородом у Луцьку, начебто, частково вирішили - знайшли "вогнище душка". Так, лише за місяць (з 19 серпня по 12 вересня) до служби оперативного реагування «15-80» надійшло 68 скарг на неприємний запах каналізаційних стоків, який висить над Луцьком. Наразі вже з'ясували, хто винен в історії «з душком».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 14 Вересня 2016 10:22
А В Луцьку теж смердить нема чим дихати не в день ні в ночі. Вже взагалі щось роблять травлять людей !! Влада собі все повітря теж ароше забрала!!!
лучанин Показати IP 14 Вересня 2016 10:58
та де ж так смердить в Луцьку -не треба брехати!!!!!!!!!
Аня до лучанин Показати IP 15 Вересня 2016 08:52
проїдтеся до гірко полонки взнаете, маршрут 19
Вегетаріан Показати IP 14 Вересня 2016 13:19
І від корів смердить, і від свиней смердить . По закривати всі ферми і будемо їсти травичку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus