USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Знайшли ймовірну причину нестерпного смороду в Луцьку

13 Вересня 2016 09:21
Лише за місяць (з 19 серпня по 12 вересня) до служби оперативного реагування «15-80» надійшло 68 скарг на неприємний запах каналізаційних стоків, який висить над Луцьком. Наразі вже з'ясували, хто, ймовірно, винен в історії «з душком».

Про це стало відомо під час оперативної наради Луцького міського голови сьогодні, 13 вересня.

Так, лучани вже протягом місяця скаржаться на нестерпний сморід у місті. Чому в обласному центрі таке «амбре», досі не міг відповісти ніхто. Запах, переконують фахівці, специфічний, відмінний від каналізаційного, іноді навіть аміачний. Особливо він відчувається у вечірній, нічний, ранішній час. Скарги надходять з усіх мікрорайонів міста.

Як ідеться в інформації начальника управління екології Анатолія Гламазди, працівники відділу екології та управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради спільно з працівниками КП «Луцькводоканал» двічі обстежили самопливну каналізаційну мережу вздовж річки Сапалаївка в центральній частині міста. Пошкоджень мережі чи витоків нечистот не виявили.

Перевіряли і роботу каналізаційно-насосної станції №2 в районі вулиць Івана Франка та Набережної, з якої іде перекачування каналізаційних стоків з центральної частини міста, з району підшипникового заводу, вулиць Львівської та Ковельської на очисні споруди. Також здійснили перевірку роботи і самих очисних споруд, однак недотримань технологічного процесу та інших порушень в їх роботі не встановили.

Однак вдалося з’ясувати, що причина смороду - зливи в міську каналізаційну мережу нечистот від цехів по забою худоби та м’ясопереробних підприємств. Причому, ймовірно, не лише з Луцька, а й з Луцького району.

«За останні 2 місяці неприємні запахи з’являються лише в робочі дні тижня. Обговоривши це питання з фахівцями Держпродспоживслужби, санепідемслужби, гідрометеослужби, ветеринарної медицини, державної екологічної інспекції, КП «Луцькводоканал» можна констатувати, що неприємні запахи виникають під час зливання спеціалізованою автомобільною технікою (асенізаційними автоцистернами) в міську каналізаційну мережу нечистот з цехів по забою великої рогатої худоби та свиней, м’ясопереробних підприємств. Висока температура повітря в літній період і на початку осені сприяє швидкому розкладу цих відходів, що супроводжується появою різкого специфічного запаху. Тому ці нечистоти зливаються в темну пору доби в різних районах міста, хоча на даний час тимчасово погоджено 2 місця зливу стічних вод - на вулиці Мамсурова та вулиці Конякіна (кут вулиці Карбишева). Не виключено, що ці відходи можуть поступати з цехів по забою та м’ясопереробних підприємств не лише з Луцького, а й сусідніх районів», - пояснив Анатолій Гламазда.

Неприємний запах, з його слів, може виникати і під час перекачування каналізаційних стоків каналізаційно-насосними станціями, коли на них включена система вентиляції, а також розповсюджуватись з самих очисних споруд, що знаходяться в районі Вишкова. На поширення такого "аромату" впливає стан атмосферного повітря, температура, швидкість та напрямок вітру та інші фактори.

Зі слів директора муніципальної поліції Юлії Сиротинської, у вересні муніципали склали 8 протоколів на несанкціонований злив відходів в міську каналізацію.

Ловити цистерни з нечистотами міський голова закликав патрульну поліцію, а муніципалів - ретельніше виявляти цих порушників.

КП «Луцькводоканал» має провести роботу з цехами забою та м’ясопереробниками про заборону зливати нечистоти в міську мережу, та перевірити на герметичність колодязі й закрити люки, щоб більше в них не виливали.

Тим часом Держпродспоживслужбу попросять перевірити цехи забою та м’ясопереробні підприємства. А лучан, якщо хтось помітить, що автомобілі зливають нечистоти в каналізацію, просять дзвонити на «15 -80» або на «102». Натомість міський голова не такий категоричний, та каже, що причина неприємного запаху остаточно не встановлена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 47
гпз Показати IP 13 Вересня 2016 09:27
слава богу, а то я переживав що то муковоз знову на службу повернувся
лучанин Показати IP 13 Вересня 2016 09:28
на перехресті Вороніхіна та Декабристів постійно зливають
Артур Показати IP 13 Вересня 2016 09:41
запрошую пана Гламазду завтра вранці, о годині так сьомій-восьмій проїхатись маршруткою №19 по Львівській до кінцевої зупинки у Гіркій Полонці. Якщо пан еколог витримає поїздку щоб не виблювати в салоні - буду щиро вражений. Як можна так працювати і так відноситись до людей? Ці всі запахи - то не сьогодні і не вчора. Це ж ситуація РОКАМИ продовжується!!!!!!!! І ніхто не знає, щось там вони перевірили і нічого не знайшли... приколюєтесь?... вам що, люди всі деб*ли якісь?
Анатолій до Артур Показати IP 13 Вересня 2016 10:10
Вони з кабінетів своїх навіть не виходили. Думаю вони даже не знають де ті зливи знаходяться.
добродіц до Артур Показати IP 14 Вересня 2016 10:46
Це поля фільтрації цукрового заводу, виробничі процеси виготовлення цукру.
Коля Показати IP 13 Вересня 2016 09:45
А чому з Торчина кожен день бочки зливають на Мамсурова?
Мирон Показати IP 13 Вересня 2016 09:58
На 40-му під мостом постійно стоять-зливають! ПОСТІЙНО! Хіба так має бути?
alex Показати IP 13 Вересня 2016 10:00
Кожного дня вул.Тарасова 32 курсують бочки з відходами та несанкційноновано зливають в міську каналізацію відходи з ковбасень .А наш комсомолець напевно з Дмитруком чи кім іншим все це лобіює. І буде клоун говорити що нічого не знайшли. Нехай йому в Забороль возять і зливають.А зловити то бажання самих служб вул.ТАРАСОВА 32 приватна фірма .Прошу до роботи.
2323 до alex Показати IP 13 Вересня 2016 10:26
Це правда, дорогу розбили вщент, хоча стоіть знак заборони візду вантажним авто, зливають відходи від ковбасні з Заборолю. Робота для муніципальноі поліціі, перевірте адресу Тарасова 32! Машини курсують кожні 20-30хв.
віра Показати IP 13 Вересня 2016 10:02
А нікому не заважає сморід диму вечорами і вночі?! Яке його похожження?!
Анонім до віра Показати IP 13 Вересня 2016 10:48
Віра, мені дуже заважає. Я живу в Липинах - звечора над Липинами і трохи далі зависає дим і стоїть до ранку. В управлінні екології розповідали, що це ніби через відсутність вітрів і через несприятливі метеорологічні умови відбувається застій звичайних (!) добових викидів заводів т.д. і т.п. АЛЕ ! Звучить це все дуже непереконливо, оскільки запах саме диму від спалювання листя чи гілок, а може, чогось і погірше... Якщо щось дізнаєтесь - відпишіться, будь-ласка. :)
іра до Анонім Показати IP 13 Вересня 2016 13:51
Дим навіть і не так як зілля чи гілки спалені , а такий як шини чи ще щось не природнє.
Іра до іра Показати IP 14 Вересня 2016 09:42
Так так,я ночами ходжу розетки вдома винюхую,бо здається що щось плавиться,а потім розумію що то все ж таки з вулиці,у горлі пече неймовірно,цікаво де ще чути цей сморід,ми проживаємо на ЛПЗ потрібно кудись звертатися)))
Наталка до Анонім Показати IP 13 Вересня 2016 18:24
А вдень вітри дмуть. то нам не чутно????! Мешкаємо на Кравчука - ввечері і вночі - сморід нестерпний! Захарили вже ці брехуни від екології! Можна подумати, що у нас тут стільки працюючих заводів, що прямо зашибісь...
Наталія до Анонім Показати IP 14 Вересня 2016 10:04
Елементарно палять бадилля з городів. Сама бачу. Треба дзвонити в патрульну. Пару раз штрафануть і все буде гут
надія до віра Показати IP 13 Вересня 2016 12:04
А, мені подобається цей запах.... Запах осені... спалене листя, так романтично, такі приємні спогади... Ех. Хай горить!
Оля до надія Показати IP 13 Вересня 2016 13:49
Ця романтика коштуватиме вам здоров'я. Палити заборонено це дуже шкідливо вдихати.
Наталка до надія Показати IP 13 Вересня 2016 18:21
Надіє, Ви - екстремалка! Це не запах горілого листя, а сморід тліючого смітника...
Олександр до надія Показати IP 13 Вересня 2016 20:37
Я люблю отруту хай горить
Клоун до віра Показати IP 13 Вересня 2016 13:41
Це тому, що щирі долб*йби волиняни спалюють бур'яни та сміття на городах і обійстях. Вітру немає, дощу немає, спека - от і висить смог, яким дихаємо ми і наші діти. Хоча спалювання відходів на території мімта заборонено. Питання: нах*я нам такий мер червононосець, така екологія і така муніципальна мусарня? Нах*я МИ за СВОЇ гроші утримуємо цих дармоїдів?
Я до віра Показати IP 13 Вересня 2016 15:04
По вул Мазепи є декілька точок прийому металобрухту . Щодо їх законності не маю інформації, але чула думку ,що в них є технологія випалювання ,т.то часто вночі (саме вночі,бо вони знають ,що це незаконно) ми чуємо сморід в повітрі як наслідок їх дохідного бізнесу. Ну не можу наша екологія про це не знати
Наталка до віра Показати IP 13 Вересня 2016 18:19
Та це прямо - ЖАХ! дихати у квартирі нічим! Вдень нічого нема, а ввечері - прямо біда...
Орхідея Показати IP 13 Вересня 2016 10:10
Слухайте люди добрі!!! Це ж знущання. Вони бабки зашибають, а ми цю гидоту нюхати маємо. Вибачаюсь , що моя дитина заслужила зранку йти в школу і нюхати це г*вно. Собі під будинки поливиайте.
Вова до Орхідея Показати IP 13 Вересня 2016 12:20
А мешканці Липлян це давним давно нюхають від міста, і мешканці Брищ також, а у вас в міськраді є п*д*р який страшенно хоче їх за щось покарати, от привяжіть його на мотузку та й хай нюхає.
Активіст Показати IP 13 Вересня 2016 10:12
Так знайшли чи не знайшли? Я зрозумів, що не знайшли.
Аа Показати IP 13 Вересня 2016 10:14
та це очисні споруди біля Липлян смердять
Рома Показати IP 13 Вересня 2016 10:20
Бочки зливають в колектор по вул. Тарасова на територіі бувшого райавтодору, зараз там приватна територія у власності Пархомея В.А.
Анатолій Показати IP 13 Вересня 2016 10:38
Ким тимчасово погоджено 2 місця зливу, що з цього має громада міста і скільки в кишеню еколога гламазди?
лучанин Показати IP 13 Вересня 2016 10:43
В центрі міста вроді перестало смердіти свинячим г*вном,то тепер смердить цілодобово паленою синтетикою.Неможливо відкрити вікна.Пане Романюк,пора.нешановний,пора написати заяву за власним бажанням.З тебе толку,як з к*зла молока.
Анонім Показати IP 13 Вересня 2016 10:46
Скрізь смердить тухлятиною!
Ксюха Показати IP 13 Вересня 2016 10:55
Але ж і статтю написали..Десь чули що баба бабі сказала ...а може там ..а може там. Типу робота йде по виявленню. А ви в людей спитайте , вони Вам скажуть. Де, хто, коли і як?
Д.А.І. Показати IP 13 Вересня 2016 11:12
Вивозять фекальний мул з очисних споруд на Вишкові і розкидають на полях під містом, все навколо всипано тим смердючим гівнинням, а вони кажуть, що порушень технології не виявили! Абсурд! Покажіть мені ту технологію, що передбачає таку дурню!!! Теж мені екологи.
Анонім Показати IP 13 Вересня 2016 11:15
дощів немае а в лівневках вода вонюча бурлить
Наталка Показати IP 13 Вересня 2016 11:35
лоюЩодо диму. Ввечері неможливо відчинити вікно Смердить то резиною,то пласмасою горі
Вова Показати IP 13 Вересня 2016 12:35
ЦІкаво можливо прокоментують спеціалісти 1) Зливають у каналізацію, не на вулицю а саме у каналізацію. 2) Каналізація справна 3) Насосні станції справні 4) Очисні споруди у справному стані 5) Чи може у такому випадку смердіти? Є у мене відчуття що знову гвалт здійметь про навколишні села там є у вас сєпар один у міськраді який постійно хоче зтравити сільських та міських
луцький Показати IP 13 Вересня 2016 12:38
Є пропозиція цистерну з гім...м вилити на будівлю міськради - може тоді заворушаться, ну по іншому ніяк їм не доходить і нічого не роБлять! Ну скільки терпіти можна???
ЛУЧАНКА Показати IP 13 Вересня 2016 12:50
на 40кв. і зараз дивлюсь у вікно стоіть машина і зливає нечистоти, майже напроти районого центра зайнятості.
Анонім до ЛУЧАНКА Показати IP 13 Вересня 2016 13:23
Дзвоніть 15-80,або 102
ультиматум Показати IP 13 Вересня 2016 13:03
Не знайдуть причину за тиждень:в кожну квартиру-кондиціонер(за рахунок міськради)!!!
клюськ Показати IP 13 Вересня 2016 13:39
переїжайте до села тут все цвіте і пахне)) місто це пекло, ще й в таку погоду
Лучанин Показати IP 13 Вересня 2016 16:32
То смердить з мерії. Засиділись там деякі індивіди.. Не було б тих індивідів - не смерділо б 100%!
ВОВК Показати IP 13 Вересня 2016 16:37
к*злу романюку під хату привезти те добро і вилити хай с-ка касамольська нюхає
вишків Показати IP 13 Вересня 2016 16:44
"Неприємний запах, з його слів, може виникати і під час перекачування каналізаційних стоків каналізаційно-насосними станціями, коли на них включена система вентиляції, а також розповсюджуватись з самих очисних споруд, що знаходяться в районі Вишкова. " - ото зранку і ввечері хай приїдуть і подихають тою вентиляцією! Гроші на дороги відмивають, а про людське здоров'я нема кому дбати! Сморід такий, що не знаєш де дітися!
Вовчик Показати IP 13 Вересня 2016 21:42
Сиджу в туалеті і к*каю, але тут мені меньше смердить ніж на вулиці зранку... І я вже думаю чи то мені вікно вранці відкривати чи двері в туалет... Я просто ху**ю з тої влади яку ми вибираємо.... С*ка мало що долар росте так ще й гавном смердить.....
Житель Луцька Показати IP 14 Вересня 2016 13:50
Так давайте не покладати зусиль і далі звертатись в службу 15-80 або 777-880. Якщо дзвінків буде не 68 а 200000 - тоді мерія задумається. Сморід по всьому Луцьку реально , в любому районі - а нашому мером все одно. В нього ж є всі важелі впливу. Все ж по дзвінку вирішується - і за один день припиниться. Передайте ці номера всім небайдужим.
Жителька Луцька Показати IP 16 Вересня 2016 11:10
Вся проблема в нашій байдужості. Більше 200тис. проживає, а двінків лише 68. То виходить всім решті не смердить!!! Поки будемо сидіти та мовчати доти будемо нюхати та травитися!!! Наше завдання не лише піти на вибори та проголосувати, але й контролювати цих "слуг народу", а наразі ситуація протилежна, вони що хочуть те й роблять, бо люди все стерплять!!! Люди включайтеся в життя міста !!!
ГПЗ1 Показати IP 22 Вересня 2016 21:22
Буде смердіти до тих пір, доки міська влада буде піаритись і вкладати кошти на асфальтування дворів, ремонт підїздів, ремонт вулиці Лесі Українки, Теремнівського ставка, інших не першочергових для населення міста обєктів, а не на удосконалення очищення міських нечистот та утилізацію побутових відходів міста. І звинувачувати у цьому одного мера неправильно, оскільки у нього є багато не зовсім компетентних радників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus