USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Жителі села на Волині можуть залишитися без тепла

18 Листопада 2021 14:13
Жителі села Ліски Володимир-Волинського району можуть лишитися мінімум на два дні без тепла в оселях. І це – посеред опалювального сезону.

Працівники «Волиньгазу» саме зараз взялися за редизайн газопроводів. Кажуть, це планові роботи, повідомляє телеканал «Аверс».

Люди, побачивши таке, здійняли галас. Кажуть, ніхто до пуття не пояснив, що це має бути. Додають: не готові мерзнути два дні, доки на газопроводі триватимуть роботи. Адже в хатах мають маленьких дітей, а є й такі, хто хворіє на ковід.

Селяни готові погодитись, аби ці роботи провели в неопалювальний сезон. Але за умов, що їм нададуть усі папери для ознайомлення.

«Ми попросили в них папери для вивчення ситуації. Хотіли ознайомитись, можливо, і погодилися б, – каже місцева жителька Людмила Вербич. – Ми їм наголошували, що то червона зона, що то ковід, що не кожна людина має в хаті електрочайник, і треба газ, щоб закипіла вода і можна було попити гарячого чаю. Але вони ніяк не реагували».

Жителі Лісків переживають ще й за те, що в їхніх газопроводах планують знизити тиск газу із середнього на низький. Мовляв, і без того якість блакитного палива бажає кращого.

Градус суперечки піднявся до такого ступеня, що мешканці мусили викликати поліцію. Газовики ж нарікали, що селяни перешкоджають їм проводити роботи.

Голова Оваднівської територіальної громади Сергій Панасевич припускає, що таку недовіру людей спричинило те, що газовики заздалегідь не роз’яснили, для чого хочуть понижувати тиск у трубах.
У «Волиньгазі» кажуть: в разі, якщо з людьми не дійдуть згоди, доведеться звертатися до держрегулятора НКРЕКП і пробувати переносити цей об’єкт на наступний рік. А це дуже великі клопоти. Додають: затіяли редизайн газопроводу в селі Ліски саме зараз, бо мають графік планових робіт у межах інвестиційної програми, яку зобов’язалися виконати.

Технічний директор АТ «Волиньгаз» Дмитро Кукоба пояснює: планували частково провести роботи й відновити газопостачання на нічний час, а вранці продовжити монтажні роботи, які завершилися б до кінця дня повністю. Але місцеві жителі, мовляв, на компроміс не пішли.

Він також додає, що пониження тиску газу роблять, аби зменшити виробничо-технічні втрати. Запевняє, що це людям не нашкодить. Втім жителі села наполягли на своєму й не допустили робітників «Волиньгазу» до труб. Тож поки питання з редизайном газопроводу в селі Ліски зависло в повітрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 18 Листопада 2021 14:29
То за все життя не купили чайника,чАю попити?
Я Показати IP 18 Листопада 2021 14:32
Молодці люди. Відстоюйте свої права. Бо зараз підключать якогось бізнесмена за особисту «подяку» і будете без газу, для того тиск і понижують. Без офіційних документів, не погоджуйтесь!
Коля. Показати IP 18 Листопада 2021 19:26
Ставте теплові насоси і нн майте справ з аферистами з волиньгазу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus