USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Життю дітей ковельської школи загрожують рови. ВІДЕО

29 Листопада 2012 13:37
Життю дітей ковельської школи загрожує небезпека.

Про це йдеться в сюжеті ICTV.

Як розповідає автор, 2 роки тому їх викопали, аби осушити шкільне подвір’я від болота, але так і залишили. Тепер батьки бояться відпускати малечу на уроки без нагляду: щоб дітлахи не впали у глибокі канави.
На двох гектарах пришкільної території батьки просили обладнати спортивний майданчик. Натомість їхні діти щодня ризикують здоров’ям і життям. Подвір’я заросло чагарниками і стало притулком для місцевих пияків і диких собак. А у відкритих ровах ‒ до двох метрів води.
«Там викопано, там ями, там страшне, дитина захоче глянути, ага, там лід, зараз зима йде, і хто побачить – школа випустила, а я не можу його весь час водити», ‒ каже мама Людмила Невар.
«Зараз буде зима, зараз буде крига, діти на зимових канікулах вийдуть на кригу, і, як наслідок, трапляються нещасні випадки, не дай Боже провалювалися діти», ‒ каже директор школи Ігор Ткачук.
75-річна школа вже піввіку стоїть на болоті. Територію давно треба осушити та обладнати водовідвід. Два роки тому комунальники викопали чотири дренажні канали, але на тому роботу зупинили.
Завершити почате обіцяли вже багато разів, але щоразу не вистачає грошей. Половину з потрібних 90 тисяч гривень виділила міська влада, але поки лише на папері – виплати гальмує казначейство. Тож, працювати в борг комунальники не хочуть.
«На сьогоднішній день в якості авансу ми отримали 5 тисяч 990 гривень, коли 25 тисяч коштують матеріали для виконання цих робіт, обіцяють з дня на день виплатити матеріали, і роботи ми готові почати з дня на день», ‒ каже директор комунального підприємства «Добробут» міста Ковеля Михайло Сидоренко.
«До кінця року залишилося 40 тисяч гривень, і вони мають бути освоєні в повному обсязі, при умові, що державне казначейство проведе розрахунки», ‒ каже начальник відділу комунального господарства Ковельської міської ради Олександр Балак.
Тим часом більш ніж півтисячі дітей з нетерпінням чекають на спортивний майданчик, аби з користю проводити вільний час.
«Я хочу, щоб тут все закопали і зробили спортмайданчик. Щоб ми там грали футбол, баскетбол, бо нам немає, де подітися», ‒ каже школяр Сашко Костюшко.
Для будівництва спортмайданчика директор школи знайшов спонсорів. Але все гальмує болотяна територія. Педагоги ж просять хоча б засипати рови, аби не наражати дітей на небезпеку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus