USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З’явився реальний шанс зібрати € 16 000 на принтер Брайля для незрячих

10 Травня 2017 21:41
Почалися продажі книги-путівника «Україна для Вас: найкращі маршрути очима інсайдерів». Всі гроші від продажу підуть на покупку принтера Braille Box, який друкує книги для незрячих людей і яким користуватиметься луцька Braille Studio – соціальна волонтерська ініціатива, яка 100% надрукованих книг роздає безкоштовно незрячим людям по всій Україні.

Щоб купити сучасний принтер, потрібно продати 2500 книг за ціною 250 грн.

У путівнику «Україна для Вас» 170 туристичних точок, і серед маршрутів немає Львова чи Одеси. Замість цього – Біле озеро з гліцерином для молодості, таємничі болота Міжрічинського парку і найкраща рибалка в Мезинському. Страви древлян на Житомирщині. Ферма з віслюками на Вінничині або кінний двір серед розкішних лугів на березі річки Снов.

Це місця, про які складно дізнатися в інтернеті. Краще купити книгу. Путівник «Україна для Вас» створили банк ПУМБ і видання L'Officiel. В інтернеті путівник продається тільки на Yakaboo.ua.

Зібрати гроші на принтер можна разом, для цього купіть «Україна для Вас: найкращі маршрути очима інсайдерів».

Чому потрібен принтер?

В Україні близько 80 тисяч людей – із суттєвими порушеннями зору.

Вони можуть читати шрифтом Брайля. За 25 років в Україні надрукували всього близько 300 видань шрифтом Брайля для дітей та дорослих. Основна частина - навчальна література та книги для дітей.

Середній тираж кожного видання – 20-30 штук. Книги передають з рук в руки. Знаходяться спонсори на видання окремих книг. Щоб друкувати більше і різноманітніше, волонтерам потрібен сучасний професійний принтер – BrailleBox вартістю близько 16 тисяч євро.

Новим принтером буде користуватися луцька Braille Studio – соціальна волонтерська ініціатива, яка 100% надрукованих книг роздає безкоштовно незрячим людям по всій Україні.

Як підтримати?

- Купіть книгу-путівник – літні мандрівки стануть яскравішими. Загляньте всередину книги – такого видання ще не було.

- Сподобалась книга? Залиште відгук на її сторінці на Yakaboo.

- Розкажіть про путівнику своїм друзям або в соціальних мережах #УкраїнадляВас #напринтерБрайля

Довідково

«BrailleStudio» – це волонтерський проект, спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля. Над проектом працює нечисленна команда однодумців: координатори – Віталій Ткачук та Юлія Сачук, від Волинської обласної друкарні – Іван Синюк; редактор – Анна Серпутько, друкар – Олександр Мельник.

Контактні особи проекту:

Віталій Ткачук, тел. – 050-223-22-64, e-mail: [email protected]

Юлія Сачук, тел. – 063 443 29 32, e-mail: [email protected]

https://www.facebook.com/BrailleStudio.ua/?fref=ts

Реквізити для перерахунку коштів: ВОО ВГО «Генерація успішної дії» ЄДРПОУ 37004147 Р-р 26008055511197 МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus