USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Злодія, який намагався обікрасти Лапіна, засудили

16 Червня 2017 12:21
Одного із злодіїв, які в червні минулого року намагалися обікрасти нардепа Ігоря Лапіна, засудили до двох років та трьох місяців позбавлення волі. Другого, якого випустили під заставу, - зник.

Вирок винесли на черговому засіданні Луцького міськрайонного суду, що відбулося в п'ятницю, 16 червня, пише Волинь24.

Зокрема, Дато Арахамію визнали винним у крадіжці за попередньою змовою із групою осіб (ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Чоловік із червня минулого року перебуває у слідчому ізоляторі, тож згідно із "законом Савченко", який передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі, Арахамія може відбути термін уже до липня цього року.

Нагадаємо, у червні минулого року до Ігоря Лапіна підійшов чоловік кавказької зовнішності (як пізніше з'ясувалося - Дато Арахамія) і вказав на неполадки автомобіля. Коли ж Лапін пішов перевірити, інший чоловік (Емір Харчілава) викрав із салону авто барсетку. Депутат почав переслідування крадіїв із застосуванням вогнепальної зброї, внаслідок чого його барсетку викинули. Депутат переконував, що зловмисники вчиняли стрілянину по ньому під час викрадення сумки, а він стріляв у відповідь. Втім, як показують обставини, з’ясовані під час розгляду справи, зловмисники не мали при собі зброї та хотіли вчинити звичайну крадіжку.

Уже того ж дня Дато Арахамію та Еміра Харчілаву затримали. Вони виявилися громадянами Грузії, які тривалий час проживають в Одесі і є учасниками місцевого кримінального угрупування. Третього учасника нападу на Лапіна - водія - так і не вдалося знайти чи встановити його особу.

Суд призначив обом затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в 128 тис грн. Такі кошти внесли за Еміра Харчілаву.

Спершу він сумлінно з'являвся на судові засідання, проте коли справа дійшла до винесення вироку, Емір Харчілава зник.

У судовому засіданні, що відбулося 29 травня, прокурор повідомив, що Емір Харчілава нібито потрапив в ДТП, хоча жодних доказів про це обвинувачений так і не надав.

Харчілаву оголосили в розшук і його зввинувачують не в крадіжці, а в грабежі (ч. 2 ст. 186 КК). До слова, він наразі уже має умовний термін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus